(VIDEO) De Bobotează, Dodon a mers la biserică și s-a scăldat în lac: Este o tradiție frumoasă prin care ne călim fizic și spiritual

Autor: , in Politic / Social / 19 ianuarie, 2021, 19:53

Fostul președinte Igor Dodon, actualul lider al PSRM, a ținut să fie în atenția publicului, marți, 19 ianuarie, când creștinii ortodocși de rit vechi sărbătoresc Boboteaza. Acesta a mers dimineață la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă „Nașterea Domnului” din Chișinău, ulterior a postat și o secvență video de la scăldatul în lacul Mănăstirii Țigănești, acțiune cu care se laudă de câțiva ani.

Tradițional, în fiecare an de Bobotează, indiferent de timpul de afară, obișnuiesc să fac baie în apa rece a unui lac. Astăzi – la Mănăstirea Țigănești, alături de zeci de enoriași. Este o tradiție frumoasă prin care ne călim fizic și spiritual. Încă o dată felicitări cu prilejul acestei frumoase sărbători. Botezul Domnului să ne aducă liniște în suflet și binecuvântare în familie”, a scris Dodon pe Facebook.

Astăzi, am asistat la Sfânta Liturghie de la Catedrala „Nașterea Domnului” oficiată de Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, ÎPS Vladimir, cu prilejul sărbătorii Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Este una dintre cele mai mari sărbători care ne amintește de momentul în care Iisus Hristos a fost botezat de Sfântul Ioan Botezătorul în râul Iordan. Astăzi se face slujba de sfinţire a Aghiasmei Mari, considerată miraculoasă care este folosită pentru a binecuvânta casele credincioşilor, pentru purificare și protejarea familiei de toate relele. Botezul Domnului să ne aducă tuturor pace în suflet, bucurii și belșug în toate!”, a mai scris Dodon pe Facebook.

Astăzi, am asistat la Sfânta Liturghie de la Catedrala „Nașterea Domnului” oficiată de Mitropolitul Chişinăului şi…

Publicată de Dodon Igor pe Marţi, 19 ianuarie 2021

Preotul Maxim Melinti susține că „scăldatul în râuri, iazuri, piscine și alte rezervoare de apă de Botează nu are nimic comun cu sărbătoarea și nu se regăsește în Evanghelie sau în Sfânta Tradiție. Să nu încurcați scăldatul cu Sfântul Botez, care este irepetabil („Mărturisesc un botez spre iertarea păcatelor”). Scăldatul respectiv nu poate ierta păcatele, nici să curețe sufletul. Ar fi prea ușor să te speli de păcate, răbdând frigul și apă înghețată. Însă Hristos spune să intrăm pe poarta cea strâmtă, care este ingustă! (cf Matei 7,13,14)”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X