Foto: deschide.md

Președinta Maia Sandu, într-un briefing de presă, a prezentat rezultatele vizitei oficiale pe care a efectuat-o în zilele de 18-19 ianuarie la Bruxelles. Astfel, șefa statului susține că partenerii europeni sunt la curent despre ultimele evenimente din politicul de la Chișinău, menționând că „ei cunosc bine conținutul și interesele din spatele ultimelor decizii ale Guvernului Chicu și legilor votate de PSRM și Șor în luna decembrie”.

„În UE este un potențial enorm ca noi să fim ajutați, potențial ratat în ultimii ani din cauza că la conducerea Republicii Moldova s-au aflat persoane care urmăreau interese de grup, interese corupte, nu interesele cetățenilor. 

Mai mult, chiar acum, deputați iresponsabili și corupți din Parlamentul de la Chișinău fac tot posibilul ca să lipsească cetățenii R. Moldova de acest sprijin pe timp de criză majoră. UE vrea să ne ajute, vrea să sprijine dezvoltarea R. Moldova, dar trebuie să aibă aici un partener de încredere. 

În acest sens, este sarcina noastră să ne organizăm pe intern și să avem o guvernare stabilă și responsabilă. Când acest lucru se va întâmpla, toate fondurile UE vor fi deblocate și mult mai mult ajutor va veni pentru cetățenii R. Moldova”, a declarat Maia Sandu.

Pe lângă faptul că instituțiile UE au declarat că vor să vadă progrese reale în investigarea furtului miliardului și în alte scheme de corupție, șefa statului a mai adăugat că a solicitat vaccin anti COVID în cel mai scurt timp, dar și echipamente medicale de protecție.

„Am primit promisiuni că instituțiile europene în cooperare cu alte instituții internaționale vor încerca să ne ajute suplimentar la ceea ce au făcut deja pentru. Am obținut confirmarea că 21,4 milioane de euro pentru reforma poliției vor fi alocate în curând”, a punctat președinta.

De menționat că Maia Sandu s-a aflat într-o vizită oficială la Bruxelles, iar în zilele de 18 – 19 ianuarie 2021, șefa statului a avut întrevederi cu oficiali de rang înalt din cadrul instituțiilor Uniunii Europene, precum președintele Consiliului European Charles Michel, președinta Comisiei Europene Ursula Von Der Leyen, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate Josep Borrell, și alții.

La această temă: Programul Maiei Sandu în vizita de la Bruxelles: Cu ce oficiali va avea întrevederi 

Amintim că la 12 ianuarie Maia Sandu a fost la Kiev, în prima sa vizită în străinătate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here