Mesajul de felicitare al Maiei Sandu pentru Joe Biden după ce a fost învestit în funcția președinte al SUA

Autor: , in Actualitate / Politic / 20 ianuarie, 2021, 21:51

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a trimis un mesaj de felicitare lui Joe Biden care a devenit astăzi, 20 ianaurie, al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii (SUA). 

„Îl felicit pe Excelența Sa Joe Biden, Președintele Statelor Unite ale Americii, cu ocazia învestirii în funcție. Îmi exprim, în numele meu și al poporului Republicii Moldova, speranța că Statele Unite vor rămâne un prieten și un partener apropiat al Republicii Moldova, astfel încât să dezvoltăm cu succes atât cooperarea politică și economică dintre țările noastre, cât și relațiile interumane”, se arată în mesajul șefei statului.

Joe Biden a depus jurământul ca al 46-lea președinte al SUA, în faţa judecătorului Curţii Supreme John Roberts, pe treptele Capitoliului.

Suntem o națiune măreață, suntem oameni buni. Am ajuns atât de departe, mai avem mult de mers. Avem multe de făcut, multe de reparat, multe de vindecat”, a mai spus noul președinte al SUA.

Evenimentul din centrul capitalei federale americane se desfăşoară în condiţii deosebite: măsuri speciale de securitate ca urmare a violenţelor recente de la Capitoliu şi participare restrânsă a publicului larg din cauza crizei sanitare.

Ceremonia se desfăşoară în absenţa lui Donald Trump.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X