„Acrobații birocratice”. Demersuri și solicitare de anulare a ordinului de numire a lui Corduneanu în cadrul Poliției de Frontieră (DOC)

Autor: , in Actualitate / Politic / 21 ianuarie, 2021, 17:21

Parlamentarii Dumitru Alaiba și Lilian Carp vor să obțină mai multe informații despre cum a ajuns Petru Corduneanu să fie numit angajat al Poliției de Frontieră. De asemena, cei doi deputați PAS au cerut ca să fie anulat ordinul de numire în funcția de șef adjunct.

Ministrul în exercițiu al Afacerilor Interne, Pavel Voicu, prin câteva acrobații birocratice, l-a angajat pe Petru Corduneanu (fost adjunct la SPPS) în funcția de șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Este un abuz clar, pentru că atribuțiile unui Guvern în exercițiu nu îi permit ministrului să numească sau să elibereze din funcție persoane cu funcție de demnitate publică sau funcționari publici”, a spus Alaiba.

Deputații au precizat că au înaintat două demersuri: unul către ministrul în exercițiu Pavel Voicu, iar altul către premierul în exercițiu Aureliu Ciocoi.

Ministrul de Interne să ofere informație suplimentară referitor la acțiunile sale (vedeți documentele) și, principalul, să-și anuleze ordinul de numire al lui Corduneanu. În caz că Pavel Voicu se pune în poară și refuză să restabilească legalitatea în acest caz, va fi obligația premierului în exercițiu Aureliu Ciocoi să anuleze ordinul ministrului în exercițiu Pavel Voicu. Din doi, măcar unul să acționeze în conformitate cu spiritul legii”, a menționat Dumitru Alaiba.

În urma acestor demersuri, am solicitate o reacție de la Ministerul Afacerilor Interne.

Consiliera în comunicare a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Alina Zbancă, ne-a declarat că „numirea lui Petru Corduneanu a fost făcută conform prevederilor legale”.

Ex-directorul adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), Petru Corduneanu, s-a ales cu o nouă funcție. După ce la sfârșitul lunii decembrie 2020 acesta a fost numit comandant adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri, acum Corduneanu este noul șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

La acest subiect: Poliția de Frontieră are un nou șef adjunct: Ordinul de numire, semnat de ministrul de Interne

Noua funcție cu care s-a ales Petru Corduneanu, după ce a demisionat de la SPPS  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *