Alexei Navalnîi a fost încarcerat la „Tăcerea Marinarului”, închisoarea de maximă securitate a serviciilor secrete ruseşti

Autor: , in Externe / Politic / 21 ianuarie, 2021, 15:51

Alexei Navalnîi, principalul opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin, se află încarcerat în acest moment într-una dintre cele mai renumite închisori ale Moscovei: „Tăcerea Marinarului”, controlată de serviciile secrete ruseşi şi un loc în care au fost închişi, de-a lungul vremii, o serie de deţinuţi celebri ori opozanţi ai Kremlinului, informează Reuters, citat de Digi24.ro.

„Am tot citit despre această închisoare şi acum iată-mă aici”, a spus Navalnîi, într-un mesaj postat pe Instagram. „Viaţa în Rusia”.

Alexei Navalnîi, principalul opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost arestat duminică la câteva minute după ce a aterizat la Moscova, la întoarcerea din Germania. În ultimele 5 luni Navalnîi a fost tratat într-un spital din Berlin şi s-a recuperat după otrăvirea cu Noviciok de anul trecut, pusă la cale de serviciie secrete.

O fereastră cu gratii de la închisoarea „Tăcerea Marinarului” din Moscova, unde a fost închis Alexei Navalnîi. Foto: Profimedia Images

Opozantul rus se află acum închis sub strictă supraveghere într-o aşa-numită „celulă VIP” din închisoarea „Tăcerea Marinarului”, situată în nord-estul Moscovei. El va rămâne aici pentru cel puţin 30 de zile după ce a fost acuzat că a încălcat condiiile supravegherii prin faptul că a rămas în Germania şi nu s-a prezentat, la finele anului trecut, la biroul Serviciului Federal al Penitenciarelor în legătură cu o condamnare la închisoare cu suspendare pentru delapidare.

Cel puţin două săptămâni, Navalnîi se va afla în izolare, ca măsură anti-COVID-19, după cum a declarat Alexei Melnikov, membru al unei comisii care monitorizează şi verifică tratamentul la care sunt supuşi deţinuţii în Rusia.

Potrivit celor spuse de Melnikov, Navalnîi stă într-o celulă în care are la dispoziţie un frigider, un fierbător de apă electric, apă caldă şi un televizor.

Amintim că Alexei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a fost arestat duminică, 17 ianuarie, la punctul de control de pe un aeroport din Moscova, la întoarcerea sa după cinci luni de tratament şi convalescenţă în Germania, unde a fost transportat în stare de comă după ce i se făcuse brusc rău în avionul care îl ducea de la Tomsk (Siberia) în capitala rusă, iar echipajul a efectuat o aterizare de urgenţă în alt oraş siberian, Omsk, unde i s-au acordat primele îngrijiri.

Citește și: Alexei Navalnîi, în arest pentru 30 de zile

Iar a doua zi, pe 18 ianaurie, acesta fost plasat în arest pentru un termen de 30 de zile, iar procesul de judecată a avut loc direct la departamentul de poliție din Himki.

Citește și: Navalnîi, judecat direct la departamentul de poliție unde se află în arest. Avocata sa, anunțată în ultimul moment

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X