Cel puţin 28 de morţi şi peste 70 de răniţi în urma unui dublu atentat sinucigaş care a zguduit Bagdadul

Autor: , in Actualitate / Externe / 21 ianuarie, 2021, 14:54 Etichete:

Două atacuri sinucigașe au zguduit joi dimineață, 21 ianuarie 2020, o piață aglomerată din centrul Bagdadului, omorând cel puțin 28 de persoane și rănind alte 73, informează CNN, citând un oficial de securitate din Irak.

Forțele de securitate irakiene spun că i-au urmărit pe cei doi atacatori înainte ca aceștia să explodeze. A fost primul atac sinucigaș care a lovit Bagdadul în doi ani.

Primul atacator a intrat în piață și, pretinzând că este bolnav, a cerut ajutor, determinând oamenii să se adune în jurul său înainte să se detoneze, potrivit oficialilor și presei locale.

Al doilea atacator a venit la fața locului cu o motocicletă, înainte de a-și detona vesta explozivă.

Atacul nu a fost deocamdată revendicat, deși pare a fi tactica grupurilor jihadiste sunnite, care au efectuat numeroase atacuri similare în Irak.

„Atacurile teroriste duble împotriva cetățenilor din Bagdad confirmă în acest moment încercările și eforturile grupurilor teroriste de a zădărnici și aspirațiile poporului irakian la viitor pașnic”, a declarat președintele irakian Barham Salih într-un tweet.

„Condamnăm cu fermitate aceste încercări necinstite de a ne destabiliza țara”, a adăugat el.

În ciuda faptului că violențele s-au redus în ultimii ani, Irakul continuă să găzduiască numeroase grupuri armate.

Grupurile armate din Irak, susținute de Iran, au fost acuzate de atacuri regulate asupra pozițiilor SUA, și anume asupra ambasadei SUA din ultimul an, ce au condus la creșterea tensiunilor într-o țară care se confruntă cu pandemia de coronavirus și tulburări economice.

Papa Francisc urmează să călătorească în Irak pentru o călătorie de trei zile în luna martie. El intenționează să viziteze Bagdadul, precum și alte situri biblice, cum ar fi câmpiile Ur și Ninive.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X