„Credem în puterea omului”. Ruslan Codreanu anunță despre crearea unui partid politic (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Politic / 21 ianuarie, 2021, 13:11

Fostul primar interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a anunțat joi, 21 ianuarie, despre instituirea grupului privind lansarea unei inițiative politice noi în Republica Moldova, argumentând că scopul este „reconstituirea țării”.

Codreanu a anunțat că un an de zile împreună cu echipa, dar și separat a fost în peste 270 de sate din țară, discutând cu oameni simpli, dar și cu funcționari publici. De asemenea, au fost înaintate petiții și scrisori către Guvern, propuneri legislative.

Am apelat la Procuratură, la Poliție, pe aspecte ce țin: defrișările ilegale, înstrăinările ilegale de terenuri, apele noastre, legislația în ceea ce privește alegerile locale, educația copiilor noștri, violența în familie. Nu am fost auziți”, a menționat Ruslan Codreanu.

Însă, nu este sufiect, a afirmat Codreanu.

Cei care ne conduc ne au de proști. Oamenii dezamăgiți. Scrisorile noastre se prăfuiesc, hoții fură, lucrurile proaste merg înainte. Și am zis că ajunge. Pentru a putea face schimbarea avem nevoie de un instrument politic. Tocmai de aceea de astăzi pornim colectarea semnăturilor pentru înregistrarea unei inițiative politice noi care are drept scop să reconstruim Moldova. Să rezolve problemele oamenilor, în domeniul economic, ecologic, social, educație, sănătate”, a declarat Codreanu.

De asemenea, Codreanu a mai spus că „am decis să construim o comunitate centrată pe om, pe problemele reale și pe faptul că puterea este a oamenilor. Toți întâmpinăm aceleași probleme”.

Deocamndată, inițiativa politică nu are denumire și siglă.

Urmează să constituim grupul de lucru, toți cei care vor să se alăture acestui proiect și să muncească lângă noi sunt bine veniți. Este nevoie de o mie de oameni care intenționează să adere și să își pună semnătura pentru ca să înregistrăm Partidul. Anume cu cei o mie de oameni care urmează să vină vom decide Denumirea și alte detalii tehnice”, a precizat Codreanu.

„Noi venim ca un partid de alternativă, noi vrem să dezvoltăm potențialul omului, noi nu vrem să fim un partid foarte clasic, dar un partid pragmatic. Noi credem că glodul nu are ideologie de dreapta sau stânga. Noi asistăm la faptul că sunt deputați care au al șaptelea mandat. Noi vrem ca toți oamenii să fie auziți. O să colectăm semnături și împreună cu oamenii vom decide asupra denumirii și siglei partidului”, a menționat fostul edil interimar al Capitalei.

Pe 25 aprilie 2018 a preluat interimatul funcției de primar în Chișinău până la data de 04 iulie 2019. Acesta a fost demis din funcția de primar general interimar de Consiliul Municipal Chișinău la începutul lunii iulie 2019. După ce CMC a votat demisia lui, Codreanu a anunțat că pleacă de la Primărie. De menționat că tot el s-a desemnat în calitate de primar general interimar când deținea funcția de viceprimar.

Ruslan Codreanu în perioada 2004-2008 a ocupat diferite funcții în cadrul Ministerului Economiei și Comerțului. Acesta a lucrat la cancelaria de stat a guvernului Republicii Moldova în perioada 2008-2015. În 2015 a fost ales consilier municipal în Chișinău. Iar în noiembrie 2017 a fost numit viceprimar pe domeniul social al municipiului Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X