(DOC) Judecata dintre Maia Sandu și Ilan Șor: Președinta, câștig de cauză în prima instanță

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 21 ianuarie, 2021, 12:27

Maia Sandu a câștigat în prima instanță în procesul intentat acum doi ani împotriva lui Ilan Șor, unul dintre principalii figuranți în jaful din sistemul bancar, care a declarat că Sandu ar fi primit bani în plic de la fostul prim-ministru Vlad filat. Șefa statului l-a acționat în judecată pe Șor pentru minciună și defăimare.

„Astăzi am câștigat în prima instanță procesul intentat contra lui Ilan Șor pentru minciună și defăimare. Instanța îl obligă pe Ilan Șor să dezmintă public minciuna că aș fi primit bani în plic. E doar una dintre minciunile folosite de oponenții mei politici în încercarea de a opri venirea la putere a unor politicieni care lucrează pentru popor”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a mai adăugat că în condițiile în care decizia primei instanțe va fi păstrată, Ilan Șor va trebui să-mi plătească despăgubiri de 50.000 de lei, iar banii vor fi donați unor familii nevoiașe.

Citește și: Maia Sandu îl va ataca în judecată pe Ilan Șor: „Hoțul de miliarde minte cu nerușinare”

Amintim că în luna iunie 2018, Maia Sandu a anunțat că îl va ataca în judecată pe Ilan Șor, condamnat de prima instanță la 7 ani de închisoare în cazul furtului miliardului din sistemul bancar al Republicii Moldova. Sandu se va adresa în instanță după ce acesta a acuzat-o că ar fi luat bani în plic de la ex-premierul Vlad Filat.

„Hoțul de miliarde Ilan Șor minte cu nerușinare că eu aș fi luat bani în plic. Nu am luat niciodată bani nici în plic, nici altfel de la Șor, Filat și nimeni altcineva. Mi-am câștigat întotdeauna banii cinstit. Mai mult, de când am început să fac politică, am cheltuit propriile economii. Eu sunt cu banii la vedere. Din 2012, când am acceptat funcția de ministru, mi-am făcut publică declarația de avere, inclusiv economiile pe care le-am făcut în afara țării. Pot să justific proveniența legală a veniturilor și cheltuielilor mele până la ultimul bănuț”, a scris Maia Sandu pe o rețea de socializare acum doi ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X