(DOC) „Oamenii nu se lasă amăgiți de kulioace și borsetci”: Doi primari din Soroca au revenit în PD, după ce ar fi fost intimidați să plece

Autor: , in Actualitate / Politic / Social / 21 ianuarie, 2021, 16:49 Etichete: , ,

Doi primari din Soroca au revenit în Partidul Democrat, după ce săptămâna trecută au fost impuși să semneze o declarație de părăsire a partidului, anunță PD într-un comunicat de presă. Democații susțin că aceștia, dar și alți membri ai organizației teritoriale, au plecat din formațiune după ce ar fi fost intimidați. 

„Primarii democrați Victor Mutruc, primar al satului Egoreni și Iurie Marian, primar al satului Rudi din raionul Soroca au revenit în echipa Partidului Democrat, după ce pe 15 ianuarie au fost impuși să semneze o declarație de părăsire a partidului. Aceștia spun că un grup de persoane afiliate PSRM, însoțite de deputatul neafiliat Eugeniu Nichiforciuc și reprezentantul Guvernului în teritoriu Valdimir Ceban, i-au intimidat și constrâns să-și suspende calitatea de membru PDM”, se arată în comunicatul PD.

„Timp de trei săptămâni, un grup de persoane afiliate PSRM, însoțite de deputatul neafiliat Eugeniu Nichiforciuc și reprezentantul Guvernului în teritoriu, Vladimir Ceban, ne-au intimidat și constrâns prin metode mârșave și obscure, care au avut drept scop destabilizarea în echipa PD Soroca, influențarea situației politice locale și constrângerea persoanelor semnatare a declarație din 15 ianuarie pentru a lucra în campania electorală la alegerile parlamentare anticipate în favoarea PSRM”, se arată în declarația echipei de primari și consilieri ai Organizației Teritoriale a Partidului Democrat din Soroca.

PD/Facebook

Anterior, conducerea PDM au expediat un demers către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și premierului interimar, Aureliu Ciocoi, prin care au cerut tragerea la răspundere a funcționarilor care au făcut presiuni asupra membrilor Partidului Democrat din Soroca.

„Oamenii nu se lasă totuși atât de ușor amăgiți de „kulioace” și „borsetci”, care merg cu „colindatul” prin raioane. Adevărații primari PDM sunt oameni gospodari, care au adus rezultate pentru localitățile lor, oameni care nu se vând și nu se cumpără, pentru că nu poți cumpăra cu toți banii din lume posibilitatea de a merge cu pieptul deschis prin satul tău și cea de a sta de vorbă fără rușine cu sătenii care te-au ales”, a declarat președintele PDM, Pavel Filip.

Reprezentantul guvernului în teritoriu, Vladimir Ceban, a declarat pentru TV8 că nu știe despre ce este vorba și a respins acuzațiile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X