Maia Sandu a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA la Chișinău. Au discutat despre situația politică și restabilirea finanțării externe

Autor: , in Actualitate / Politic / 21 ianuarie, 2021, 14:58

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan. Oficialii au discutat despre situația politică și restabilirea finanțării externe. Anunțul a fost făcut joi, 21 ianuarie.

L-am felicitat cu ocazia învestirii în funcție a președintelui american Joe Biden. Statele Unite ale Americii sunt un partener de încredere pentru procesele de dezvoltare și democratizare din Republica Moldova și ne dorim aprofundarea cooperării cu SUA în mai multe domenii”, a anunțat Maia Sandu.

Oficialii au discutat despre situația politică din țară, despre criza sanitară și cea economică, despre necesitatea restabilirii finanțării externe. Republica Moldova are nevoie de ajutor pentru a sprijini agricultorii și antreprenorii să depășească efectele crizei.

Totodată, mi-am exprimat convingerea că vom avea o cooperare bună cu noua administrație a SUA și că vom reuși să intensificăm relațiile dintre țările noastre”, a conchis președinta Maia Sandu.

Joe Biden a devenit oficial președintele Statelor Unite ale Americii, după ceremonia de învestire în funcție care s-a desfășurat miercuri, 20 ianuarie, fără incidente.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X