Maia Sandu are o nouă consilieră. Ana Revenco va fi responsabilă în domeniul apărării și securității naționale

Autor: , in Actualitate / Politic / 21 ianuarie, 2021, 16:08

Președinta Maia Sandu a semnat joi, 21 ianuarie, decretul de numire a unei consiliere. Este vorba despre Ana Revenco care va activa în domeniul apărării și securității naționale.

Anunțul despre decretul de numire a Anei Revenco în funcția de consilier al președintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate, a fost făcut de instituția prezidențială.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat astăzi decretul de numire a doamnei Ana Revenco în funcția de…

Publicată de Președinția Republicii Moldova pe Joi, 21 ianuarie 2021

În decembrie 2014, Ana Revenco a fost decorată de fostul președinte Nicolae Timofti cu ordinul „Meritul Civic”.

Foto: legis.md

La data de 9 noiembrie 2018, la Strasbourg, s-a desfășurat cea de-a 23-a reuniune a Comitetului Părţilor la Convenţia Consiliului Europei, în cadrul căreia au avut loc alegerile pentru poziţiile vacante ale Grupului de experţi privind lupta împotriva traficului de fiinţe umane (GRETA).

Astfel, în urma alegerilor, candidat unic din partea Republicii Moldova – directorul executiv al organizației „La Strada”, Ana Revenco, a fost aleasă în calitate de membru al acestui mecanism de monitorizare al Consiliului Europei (CoE).

Cei 7 membri selectați, inclusiv din Republica Moldova, își vor exercita mandatele în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2022.

Ana Revenco este fondatorul și directorul executiv al organizației „La Strada”. Anterior a ocupat funcția de director al Centrului pentru combaterea traficului de persoane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X