Maia Sandu/facebook

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere astăzi, 21 ianuarie, cu prim-ministrul în exercițiu, Aureliu Ciocoi. Cei doi oficiali au discutat despre situația actuală din țară, în special pe dimensiunile economică și sanitară.

„Am discutat despre situația din țară, în special pe dimensiunile economică și sanitară. Am abordat subiectele ce au fost puse în discuție cu conducătorii instituțiilor-cheie ale UE în cadrul vizitei mele la Bruxelles și necesitatea ca Guvernul să întreprindă acțiuni în vederea realizării la timp a angajamentelor cu UE. De asemenea, am pus accentul pe necesitățile stringente, între care asigurarea accesului cât mai rapid la vaccinul anti-Covid-19 pentru cetățenii noștri, semnarea contractului pentru Reziliență în mărime de 15 milioane de euro sub formă de grant”, a scris șefa statului pe pagina sa de Facebook.

Maia Sandu a mai adăugat că „chiar dacă guvernul actual nu are puteri depline, oamenii așteaptă și au nevoie de ajutor din partea statului”.

Amintim că la data de 23 decembrie 2020 Ion Chicu a anunțat demisia sa din funcția de prim-ministru și, implicit a Guvernului, în scopul declanșării alegerilor parlamentare anticipate. Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing de presă, după ședința comună cu președintele de atunci în exercițiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, și cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Totuși, în urma unei discuții cu președinta Maia Sandu, Ion Chicu a anunțat că va asigura interimatul funcției de premier doar până la data de 31 decembrie. Astfel, de la data de 1 ianuarie, Guvernul a rămas fără prim-ministrul, iar împreună cu Ion Chicu, din funcții au plecat și ministra Sănătații, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuță și ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatâi.

Ceilalți miniștri continuă să activeze și în 2021.

De la începutul anului curent, interimatul funcție de prim-ministru îl asigură ministrul de Externe, Aurel Ciocoi, în urma unui decret semnat de Maia Sandu. Asta deși premierul demisionar Ion Chicu anunța că locul său va fi preluat de vicepremiera pentru reintegrare, Olga Cebotari, până la emiterea unui decret de către Maia Sandu.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here