foto simbol

Judecătorul Nicolae Pasecinic, eliberat din sistem prin decizia Consiliului Superior al Magistraturii în cadrul ședinței de marți, 19 ianuarie, a venit cu o reacție după ce membra CSM, Nina Pasecinic, l-a acuzat de „analfabetism juridic” în cadrul ședinței CSM. Nicolae Pasecinic susține că în acest fel i-a fost denigrată imaginea. 

„Membra membrul CSM, Nina Cernat, în cadrul ședinței CSM a dat citirii unui pasaj dintr-o scrisoare anonimă, fiind acuzat de analfabetism juridic. Menționez ca aceasta scrisoare anonimă a fost expediată și ex-președintelui Republicii Moldova Igor Dodon pe data de 16.06.2020. Totodată, țin să precizez că textul din scrisoarea anonimă a fost copiat la indigo de către cetățeanul Gordienco Mihail, care nu este și nu a fost parte pe dosar în cadrul unui proces de judecată la judecătorul Pasecinic Nicolae, și trimis în adresa CSM-ului cu scopul de a defăima și de a denigra imaginea mea”, se arată într-o scrisoare a magistratului expediată la adresa redacției noastre. 

Pasecincic spune că activitatea sa a fost apreciată de Colegiul de evaluare a performanțelor judecătorilor de două ori cu calificativul „foarte bine” și în privința sa nu au fost intentate proceduri disciplinare.

„În 5 ani de activitate a judecătorului Pasecinic Nicolae i-au fost repartizate 1.516 cauze, dintre care contestate au fost 50 cauze, iar 11 dintre acestea au fost casate, ceea ce reprezinta 0,73%. Făcând aceasta analiza se constată ca judecătorul Pasecinic Nicolae are cunoștințe temeinice în domeniul dreptului”, a subliniat magistratul. 

„Este regretabil că în statul Republica Moldova, o scrisoare anonimă scrisă din interese ascunse și obscure în privința unui judecător poate sta la baza eliberării din funcție”, a mai spus el.

Reacția magistratului vine după ce marți, 19 ianuarie, în cadrul ședinței CSM, magistrata Nina Cernat l-a acuzat de „analfabetism juridic”.

Nicolae Pasecinic a fost numit în funcția de judecător la Judecătoria Buiucani, municipiul Chișinău, la data de 24 aprilie 2015, prin Decretul Președintelui RM, pe un termen de 5 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here