Tiraspolul va elimina posturile „de carantină”, instalate abuziv în Zona de Securitate

Autor: , in Actualitate / Social / 21 ianuarie, 2021, 18:32 Etichete:

Posturile de control din Zona de Securitate, instalate abuziv de autoritățile neconstituționale de la Tiraspol sub pretextul carantinei, vor fi eliminate și înlocuite cu patrule mobile. O decizie în acest sens a fost anunțată joi, 21 ianuarie, de serviciul de presă a pretinsului minister de interne din regiune. 

„Inițial au fost 16, apoi au rămas 11. Au fost deservite non-stop de angajații Ministerului Afacerilor Interne. În toamnă, la posturi au fost instalate KUNG-uri, care au fost conectate la rețeaua electrică. Sediul operațional a efectuat o analiză a eficacității acestor posturi, precum și a forțelor și resurselor cheltuite. Având în vedere necesitatea de a implica un număr semnificativ de angajați, precum și utilizarea suplimentară a transportului și a combustibililor, s-a decis reducerea posturilor de carantină și utilizarea personalului eliberat în exercitarea atribuțiilor oficiale directe”, se arată în comunicatul pretinsului minister de interne dela Tiraspol.

Decizia de a le elimina vine și în contextul în care rata de infectare în dreapta și în stânga Nistrului este similară. Tiraspolul menționează că acțiunile ulterioare vor depinde de situația pandemică din regiune.

Totodată, sursa menționează că posturile de control vor fi înlocuite cu patrule mobile.

Amintim că, sub pretextul gestionării regimului stării de urgență instituit din cauza pandemiei COVID-19, așa-numitele autorități de la Tiraspol au fortificat ilegal infrastructura „posturilor de control” în perimetrul Zonei de Securitate.

Tiraspolul a instalat în mod unilateral și abuziv, în vara anului 2020, 37 de posturi de control.  Ulterior, au fost eliminate 15 posturi.

Potrivit Biroului Politici de Reintegrare, posturile de control, instalate abuziv, împiedică libera circulație a persoanelor între cele două maluri ale Nistrului, dar și accesul a cca 50 de mii de locuitori din Zona de Securitate la servicii de bază. Instalarea acestor posturi suplimentare reprezintă o sfidare nu doar a Acordului din 21 iulie 1992, ci și a celui de la Odessa, semnat la 20 martie 1998, care încă atunci condamna prezența grănicerilor în Zona de Securitate și stipula retragerea treptată a acestora. 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X