(DOC) Câți bani a cheltuit instituția prezidențială pentru vizita Maiei Sandu la Bruxelles

Autor: , in Actualitate / Politic / 22 ianuarie, 2021, 10:24 Etichete: , , ,

Vizita oficială a președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, la Bruxelles a costat puțin peste 45 de mii de lei. Și de această dată, pe site-ul instituției prezidențiale a fost publicată informația privind cheltuielile la bugetul de stat pentru cele două zile petrecute de delegația moldovenească în capitala Belgiei. 

Astfel, biletele de călătorie au costat cel mai mult – peste 23 de mii de lei. Aproape 15 mii de lei a costat cazarea, iar 7,9 mii – bani cheltuiți pe diurne.

În total, instituția prezidențială raportează suma de 45,8 mii de lei.

Împreună cu Maia Sandu, la Bruxelles a fost Cristina Gherasimov, consiliera prezidențială în domeniul politicii externe.

presedintia.md

Maia Sandu s-a aflat într-o vizită oficială la Bruxelles, iar în zilele de 18 – 19 ianuarie 2021, unde a avut întrevederi cu oficiali de rang înalt din cadrul instituțiilor Uniunii Europene, precum președintele Consiliului European Charles Michel, președinta Comisiei Europene Ursula Von Der Leyen, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate Josep Borrell, și alții.

Șefa statului susține că partenerii europeni sunt la curent cu ultimele evenimente din politicul de la Chișinău, menționând că „ei cunosc bine conținutul și interesele din spatele ultimelor decizii ale Guvernului Chicu și legilor votate de PSRM și Șor în luna decembrie”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X