chisinau.md

Începând de vineri, 22 ianuarie curent, circulația pe strada Sfatul Țării a fost redeschisă pentru toți participanții la trafic. O solicitare în acest sens, în adresa autorităților locale a parvenit din partea Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS) și a Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP).   

Astfel, serviciile municipale vor demonta indicatoarele rutiere, care restricționau circulația de pe str. Sfatul Țării, tronsonul cuprins între bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și str. Mitropolit Dosoftei, iar obiectivul de semafor de pe bulevardul central va fi repus în funcțiune.

De asemenea, municipalitatea examinează situația pe teren și va propune soluții pentru a redeschide și alte tronsoane de străzi din zonă, unde până în prezent era restricționată circulația, pentru a fluidiza traficul din Centrul Capitalei.

Acestea se referă la: circulația pe str. Maria Cebotari, în perimetrul str. 31 August 1989 și bd. Ștefan cel Mare și Sfânt; modificarea sensurilor de circulație pe strada S. Lazo, într-un singur sens, pe direcția de deplasare spre str. Mihail Kogălniceanu; str. Maria Cebotari cu direcția de circulație în sens unic – din str. Mihail Kogălniceanu spre bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.

Potrivit secretarului general al Președinției, Andrei Spînu, începutul lunii ianuarie instituția prezidențială a emis o solicitare către SPPS să reevalueze rostul închiderii circulației auto pe strada Sfatul Țării, în preajma Președinției și Parlamentului (tronsonul dintre str. 31 august 1989 și str. Columna) și pe str. Maria Cebotari, în preajma clădirii Parlamentului.

Trăim într-o țară liberă și cetățenii au dreptul să meargă fără a le fi îngrădită circulația din motive neclare. Drumurile nu sunt bunul unor oameni, ci aparțin tuturor cetățenilor. Străzi blocate ani la rând pentru confortul unor politicieni se deschid pentru cetățeni”,a declarat Spînu.

Andrei Spînu/Facebook
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here