Alegerea judecătorului la CtEDO: Ce candidați (nu) au fost admiși la interviu

Autor: , in Actualitate / Justiție / 23 ianuarie, 2021, 07:17

Avocatul Roman Zadoinov și fostul judecător Ion Cojocari nu au fost admiși la următoarea probă din cadrul concursului pentru desemnarea candidaților la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) din partea Republicii Moldova. Cei 11 candidați vor participa la interviu miercuri, 27 ianuarie.

În după-amiaza zilei de vineri, 22 ianuarie, membrii comisiei au examinat în cadrul ședinței întrunirea condițiilor de eligibilitate a celor 13 candidați și au aprobat lista candidaților admiși la cea de-a doua probă – interviul.

Astfel, conform unui comunicat emis de Ministerul Justiției, este vorba despre: Prisac Alexandru, Gamurari Vitalie, Gurin Marin, Moraru Lilian, Apostol Lilian, Gribincea Vladislav, Grosu Vladimir, Burac Victor, Mîțu Gheorghe, Eșanu Nicolae și Scobioală Diana.

Potrivit lui Iulian Groza, unul dintre membrii comisiei, „procedura de selecție a început cu stângul”. El a menționat că Pavel Abraham nu a fost înlocuit de către Viorica Puica, așa cum a dispus anterior președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Câteva observații despre prima ședință a Comisiei de preselecție a celor trei candidați pentru poziția de judecător la…

Publicată de Iulian Groza pe Vineri, 22 ianuarie 2021

De cealaltă parte, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, susține că „se atestă o acțiune concertată de compromitere a concursului pentru selectarea judecătorului din partea Republicii Moldova la CtEDO”.

Stimați prieteni,

După cum am și anunțat anterior, se atestă o acțiune concertată de compromitere a concursului…

Publicată de Fadei Nagacevschi pe Vineri, 22 ianuarie 2021

Lista nominală a Comisiei pentru selectarea candidaților la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului: Fadei Nagacevschi; Pavel Abraham; Vasile Bolea; Dinu Plîngău; Ian Feldman; Oleg Rotari; Serghei Țurcan; Mircea Roșioru; Tamara Chișcă-Doneva; Luiza Gafton; Mariana Timotin; Angela Motuzoc; Gheorghe Leucă; Emanoil Ploșnița; Violeta Cojocaru; Stanislav Pavlovschi; Iulian Groza și Nicolai Cheleș.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X