Anunț important pentru moldovenii care urmează să depună jurământul de credință față de România

Autor: , in Actualitate / Social / 25 ianuarie, 2021, 19:57

Autoritatea Națională pentru Cetățenie a României (ANC) va organiza, pe parcursul lunilor februarie și martie 2021, un număr de patru ceremonii de depunere a jurământului de credință față de România, dedicate Ambasadei României la Chișinău și celor două Consulate Generale Bălți și Cahul. Anunțul a fost făcut luni, 25 ianuarie, de către Ambasada României în Republica Moldova. 

Astfel, persoanele care pot depune jurământul de credință la sediul ANC sunt:

– Cele care au solicitat redobândirea cetățeniei române cu menținerea domiciliului în străinătate, având ca temei legal art. 11 din Legea cetățeniei române nr. 21/1991, iar ulterior au optat pentru stabilirea domiciliului în România;

– Cele care doresc menținerea domiciliului în străinătate, dar solicită depunerea jurământului la București.

Condiții pentru depunerea jurământului de credință la ANC:

Persoanele enumerate mai sus pot depune jurământul de credință, în termenul prevăzut de lege și la sediul ANC din București, cu acordul șefului de misiune sau al oficiului consular din Republica Moldova.

Acordul șefului de misiune pentru depunerea jurământului de credință la sediul ANC este emis de către Secția consulară a Ambasadei României la Chișinău exclusiv în baza unei programări prealabile, obținute prin intermediul portalului extern www.econsulat.ro, în baza cererii online transmise spre pre-validare cu opțiunea depunerii jurământului de credință la ANC.

Pentru procesarea cererii de către Secția consulară sunt necesare aceleași documente ca cele solicitate în vederea programării pentru depunerea jurământului de credință față de România la sediul misiunii diplomatice. 

Programare.

Cererile online pentru depunerea jurământului de credință vor fi programate de către Secția Consulară, cu respectarea ordinii cronologice a datei de transmitere a acestora și în limita locurilor disponibile. 

Data și ora programării vor fi trimise automat de sistem la adresa de e-mail care a fost folosită pentru crearea contului de utilizator pe portalul www.econsulat.ro.

Documentele care trebuie prezentate la sediul ANC.

După obținerea acordului șefului misiunii diplomatice, persoanele programate trebuie să se prezinte la sediul ANC cu următoarele acte:

– Acordul șefului de misiune pentru depunerea jurământului de credință la sediul ANC.

– Act de identitate (pașaportul şi 2 fotografii tip pașaport – 35X45 mm);

– Declarațiile prin care solicitanții îşi schimbă opțiunea privitoare la stabilirea domiciliului în România, ulterior aprobării Ordinelor ANC.

Calendarul ceremoniilor:

Ceremoniile vor fi organizate la sediul Autorității Naționale pentru Cetățenie, din strada Blănari nr. 25, sect. 3, București în perioada Februarie – Martie 2021 astfel: 4 februarie (60 de locuri), 23 februarie (120 de locuri), 4 martie (60 de locuri), 23 martie (120 de locuri).

Accesul în incinta Secției consulare va fi permis numai în următoarele condiții:

– Purtarea obligatorie a măștii de protecție!

– Lipsa simptomelor asociate COVID-19 (temperatură ridicată, tuse, rinoree, respirație dificilă)!

– Menținerea distanței fizice (mai mare de 1,5 m)!

Mai multe detalii, găsiți în comunicatul Ambasadei României La Chișinău:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *