cotidianul.md

Mai mulți agricultori care au protestat cu tractoarele în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), dar și în fața Parlamentului, în luna decembrie 2020, au fost citați la Poliție. 

Fermierii sunt așteptați marți, 26 ianuarie, ora 10:00, la Poliție în diferite sectoare din Capitală. În citație oamenii legii motivează ca agricultorii să se prezinte în legătură cu examinarea materialului înregistrat în Registrul de evidență a declarațiilor și informațiilor  cu conținut de infracțiuni al Direcției Patrulare a INSP prin care tractoarele acestora ar fi încălcat Regulamentul Circulației Rutiere în cadrul manifestațiilor din luna decembrie 2020.

Am solicitat o reacție de la Direcția de Poliție a Municipiului Chișinău, însă, deocamdată nu am primit niciun răspuns.

Amintim că agricultorii au inițiat un nou val de proteste la sfârșitul anului 2020, fiind nemulțumiți față de acțiunile autorităților, care refuză să le acorde acestora subvențiile pe care le solicită. Joi, 17 decembrie 2020, fermierii au negociat cu fracțiunile parlamentare. În rezultat, aceștia au rămas fără soluții la revendicări.

Totuși, după ultimul val de proteste din luna decembrie organizate de agricultorii din întreaga țară, tractoarele care au staționat aproximativ o lună în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), dar și în fața Parlamentului, nu mai sunt. Fermierii și-au retras tehnica la data de 30 decembrie.

Decizia de a pleca a survenit în urma discuției purtate, marți, 29 decembrie 2020, cu președinta Maia Sandu, care, spun aceștia, a fost un dialog productiv și părțile au ajuns la un consens. Totuși, fermierii susțin că vor reveni la proteste, dacă autoritățile nu-și vor onora promisiunile.

Citește și: După mai multe proteste, fermierii renunță și își retrag tehnica din PMAN și fața Parlamentului: „Am ieșit din clădirea Președinției cu o speranță”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here