Litvinenco, răspuns la criticile lui Dodon privind componența CSS: Culioacele, Bahamas și schemele sunt un pericol real pentru securitatea țării
Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco a venit cu o reacție la criticile fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, care și-a exprimat „îngrijorările” privind componența CSS, constituită prin decret prezidențial la 25 ianuarie 2021. Potrivit deputatului PAS, proaspăt membru al Consiliului Suprem de Securitate (CSS), adevăratul pericol pentru securitatea statului este corupția, și nu noii membri ai Consiliului.
„Dodon spune că numirea în Consiliul Suprem de Securitate a unor persoane din organizațiile societății civile ar fi un pericol pentru securitatea Republicii Moldova. După mine, însă, corupția este un pericol real pentru securitatea țării. Chiar și legislația noastră spune așa: „corupţia subminează securitatea statului” (art.4 alin.(2) lit.l) din Legea securității statului nr.618/1995). Dar la corupție se includ culioacele, Bahamas, schemele, contrabanda, cigarillos și încă multe alte de acest fel. Așa că, e cam clar cine a atentat în realitate la securitatea țării noastre…”, a scris parlamentarul pe pagina sa de Facebook.
Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a criticat noua componență a Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Fostul șef de stat susține că în componența CSS au intrat „persoane dubioase din ONG-uri” și s-a arătat îngrijorat de faptul că acestea vor avea acces la secretele de stat.
Amintim că luni, 25 ianuarie 2021, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul privind constituirea Consiliului Suprem de Securitate (CSS). În conformitate cu Regulamentul modificat al Consiliului Suprem de Securitate, componența acestuia a fost completată cu 11 persoane.
Astfel, în listă se regăsesc deputați din PAS, Platforma DA, experți, viceguvernatorul Băncii Naționale Vladimir Munteanu, dar și câțiva consilieri ai Maiei Sandu.
Prima ședință a CSS va avea loc marți, 26 ianuarie, la ora 12.00.
Comentarii