Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a venit cu o reacție, după ce mai mulți agricultori care au protestat cu tractoarele în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), dar și în fața Parlamentului, în luna decembrie 2020, fiind nemulțumiți că au fost citați la Poliție, au organizat un protest pașnic, astăzi, 25 ianuarie, în fața sediului MAI.

În acest sens, Ministerul de Interne precizează că la acțiunile de protest ale agricultorilor, din fața Parlamentului, din data de 17 decembrie 2020, angajații Poliției au înregistrat și documentat mai multe încălcări.

În urma documentării și identificării persoanelor implicate, au fost expediate citații, prin care cei vizați sunt chemați la Inspectoratele de Poliției din localitățile unde locuiesc, pentru a se întocmi procesele verbale pentru acțiunile ilegale. Dacă persoanele implicate nu sunt de acord cu cele invocate, pot contesta procedura. Menționăm că în cadrul protestului sus menționat au fost înregistrate încălcări a ordinii publice, dar și acțiuni agresive față de carabinieri și polițiști, 4 carabinieri fiind răniți.

Totodată, agricultorii care au protestat au ignorat cerințele oamenilor legii și au admis să urce cu unitățile de transport pe scările Parlamentului și au deteriorat gazonul din fața Catedralei. Angajații MAI acționează în strictă conformitate cu legea și recomandă cetățenilor să o respecte, pentru a evita sancțiunile și alte consecințe impuse de legislație”, se menționează într-un comunicat emis de MAI.

Amintim că mai mulți agricultori care au protestat cu tractoarele în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), dar și în fața Parlamentului, în luna decembrie 2020, au fost citați la Poliție.

Citește și: Agricultorii care au protestat cu tractoarele în centrul Capitalei au fost citați la Poliție pentru că ar fi încălcat RCR

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here