Mai mulți deputați din R. Moldova vor participa la sesiunea de iarnă a APCE. Subiectele care vor fi dezbătute

Autor: , in Actualitate / Externe / Politic / 25 ianuarie, 2021, 13:08 Etichete: ,

Un grup de deputați ai Parlamentului Republicii Moldova au plecat la Strasbourg, pentru a participa la sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care se desfășoară în perioada 25-28 ianuarie. Printre subiectele incluse pe ordinea de zi a sesiunii APCE se numără dezbaterile cu privire la independența judecătorilor în Polonia și în Republica Moldova și cu privire la implementarea hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului.

Din delegația Legislativului Republicii Moldova fac parte vicepreședinții Parlamentului Vlad Batrîncea – președintele delegației și Mihai Popșoi – membru al delegației. De asemenea, participă deputații Gaik Vartanean, secretar al Comisiei politică externă şi integrare europeană, Liviu Vovc, secretar al Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie și Monica Babuc, membră a Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media.

În cadrul Sesiunii, membrii delegației vor participa la alegerea Secretarului general al APCE și Secretarului general adjunct al Consiliului Europei, precum și a doi judecători la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Adunarea va dezbate, de asemenea, considerațiile etice, legale și practice ale vaccinurilor anticoronavirus. Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, se va adresa parlamentarilor în cadrul dezbaterii.

Alte subiecte de pe agendă includ profilarea etnică în Europa, restricțiile privind activitățile ONG-urilor în statele membre ale Consiliului Europei și discriminarea împotriva persoanelor care se confruntă cu boli cronice și pe termen lung, etc.

În marja sesiunii de iarnă a APCE, delegația Republicii Moldova va avea o întrevedere cu nou-desemnatul coraportor al Comisiei de Monitorizare a APCE pentru Republica Moldova, Pierre-Alain Fridez, reprezentant al Elveției.

Sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei are loc, în format mixt, cu respectarea unor măsuri sanitare stricte.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X