Președintele PAS va fi ales după alegerile parlamentare anticipate. Igor Grosu: „Eu voi asigura interimatul”

Autor: , in Actualitate / Politic / 25 ianuarie, 2021, 23:44 Etichete: ,

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) își va alege președintele abia după alegerile parlamentare anticipate. Anunțul a fost făcut de către Igor Grosu, care în prezent asigură interimatul funcției, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la Tv8.

Potrivit lui Grosu, Congresul partidului va avea loc după alegerile parlamentare anticipate, „toamna”, iar Olesea Stamate și Natalia Gavrilița, ar putea să-și păstreze funcțiile de vicepreședinte și după Congres.

„Ne-am propus ca congresul să fie după anticipate. Așa e mai bine pentru partid. Mai e și partea cu pandemia, trebuie să aduni multă lume într-un spațiu. Am spus că mințile oamenilor și energia trebuie canalizate pe anticipate, asta a fost decizia politică. Atunci când vom decide să convocăm Congresul vom anunța. Eu voi asigura interimatul.”, a spus Igor Grosu.

Deputatul nu a precizat însă dacă va candida sau nu la funcția funcția de președinte al PAS, acesta a menționat: „Să ajungem sănătoși până atunci. Planurile mele imediate este să participăm foarte bine la anticipate. După alegeri, ne tragem sufletul și organizăm alegeri în interiorul partidului”.

Amintim că la 9 decembrie 2020, cu o zi înainte de învestirea în funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu a renunțat atât la calitatea sa de președintă a PAS, cât și la cea de membră a formațiunii politice.

Urmare a prevederilor statutare, funcția de președinte interimar al PAS a fost preluată de prim-vicepreședintele Igor Grosu, însă asta până la organizarea următorului Congres PAS.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X