Foto: Agora

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a declarat în cadrul ședinței serviciilor municipale de luni, 25 ianuarie, că are un salariu lunar de 18.000 de lei, însă suma este mult mai mică după impozitare. Pe de altă parte, edilul susține că unii consilieri municipali sunt remunerați cu 26.000 de lei, pentru simplul motiv că participă la ședințele Consiliului Municipal Chișinău (CMC) și fac „mușchi la fălci”.

Începând de azi, voi spune tot ce se întâmplă, astfel ca fiecare să cunoască fiecărui angajat. Luați în considerare că voi alege o zi în care să mă spovedesc în fața oamenilor fără ca să mă duc la biserică. Cred că vom face claritate în mai multe domenii”, a declarat Ceban.

Primarul Capitalei a anunțat ce salariu ridică lunar, dar și ce lefuri au viceprimarii.

În funcția de primar am un salariu oficial de 18.000 de lei, viceprimarii au 16.000 de lei, iar când primim suma la card este mai mică. De obicei este puțin peste 14.000 de lei, suma fiind impozitată. Colegii mei au zis că din luna curentă vom primi un pic mai mult”, a menționat Ion Ceban.

Cât despre consilierii municipali, edilul susține că unii muncesc, iar alții „fac mușchi la fălci” și primesc 26.000 de lei.

Consilierii municipali, pe care îi rog uneori să vină la ședință și care pierd câte 4-6 ore pe dezbateri sterile, să știți că primesc pentru o ședință peste 3.000 de lei. Acesta nu este lucrul lor de bază. Ei vin la ședință și dezbat ceea de au. Repet, sunt 4-6 ore de dezbateri sterile și acuzații. Unii muncesc cu adevărat, iar alții fac masaj la fălci și anume fac politică la microfon din sala de ședinței CMC, că altceva nu știu să facă. Altă situație este în cazul unor consilieri care ridică lunar și până la 26.000 de lei. Acesta nu este locul lor de muncă de bază. Ei sunt reprezentanți în administrații și vin la ședințele CMC, reiterez, făcând masaj la fălci, dar pretind că sunt oameni cu verticalitate”, a comentat Ceban.

Primarul Capitalei a anunțat că pentru anul 2020, consilierilor li s-a achitat 4.3 milioane de lei pentru 25 de ședințe la care au participat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here