Un nou caz de rabie, confirmat la Soroca. Cadavrul câinelui infectat a fost nimicit prin incinerare

Autor: , in Social / 25 ianuarie, 2021, 19:40 Etichete: ,

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) raportează un nou caz de rabie pe teritoriul Republicii Moldova. Este vorba despre un câine, depistat în raionul Soroca. 

Potrivit ANSA, cadavrul animalului afectat a fost distrus prin incinerare și resturile au fost înhumate.

În prezent, sunt întreprinse activități de control și de eradicare a focarului de boală, în conformitate cu Ordinul ANSA nr. 52 din 04 martie 2015.

Organizația Mondială pentru Sănătate Animală (OIE) a declarat mai multe boli infecțioase la animale în țările limitrofe și în lume:

Cazuri de Pestă porcină africană (PPA) au fost depistate în România, Germania, Federația Rusă, Letonia, Coreea de Sud, Ungaria și Africa de Sud;

Gripa aviară hiper-patogenă (PIA) – în Ucraina la păsări domestice, în România la păsări sălbatice, în Coreea de Sud la păsări domestice și păsări sălbatice, în Germania la păsări domestice și păsări sălbatice, în Slovacia la păsări sălbatice, în Irlanda la păsări sălbatice, în Italia la păsări sălbatice, în Federația Rusă la păsări domestice, în Franța la păsări sălbatice, în Polonia la păsări domestice și sălbatice, în Suedia la păsări domestice și sălbatice, în Finlanda, Cehia, Danemarca, Spania, Norvegia și Belgia la păsări sălbatice și în India, Vietnam, Irak, Kuweit – la păsări domestice;

Alte boli: 

Boala Bluetongue – în Croația, la bovine;

Febra aftoasă – în Africa de Sud, la bovine;

Variola ovină și caprină – în Federația Rusă, Republica DAGHESTAN, la ovine;

Boala hemoragică epizootică – în Israel, la bovine;

Dermatoza nodulară contagioasă – în Sri Lanka, la bovine;

Febra Văii Rift – în Kenia, la ovine și cămile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *