În săptămâna 18-22 ianuarie 2021, Inspectoratul e Integritate al ANI a constatat, în cadrul unui control al averii, inițiat în privința unui procuror din cadrul Procuraturii Pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale că a admis includerea intenționată a unor date incomplete în declarațiile de avere și interese personalepentru anii 2017 și 2018.

În privința acestuia a fost emisă o sesizare către Procuratura Generală pentru pe aspectul bănuielii de fals în declarații.

Totodată, pe numele șefului adjunct al unui Inspectorat de Poliție din municipiul Chișinău a fost întocmit un proces verbal cu privire la contravenție pentru neexecutarea actului de constatare al ANI, care a rămas definitiv.  În total, inspectorii de integritate au aplicat amenzi în cuantum de 11 mii de lei. În contravențiile stabilite mai sunt vizați și doi primari din raioanele Criuleni și Râșcani, dar și un director de școală de arte din Drochia.

Două controale pe avere au fost inițiate în privința unui inspector  din Serviciul Fiscal de Stat și a unui specialist din cadrul Curții de Apel Chișinău. Pentru încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese și al incompatibilităților, inspectorii de integritate au pornit controale pe numele a doi primari din raionale Hâncești și Criuleni.

ANI eliberat șapte Certificate de Integritate, fiind  solicitate de către  Comisia Electorală Centrală, Serviciul Prevenire și Combaterea Spălării Banilor și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Reprezentanții ANI au răspuns la 112 de apeluri telefonice, dintre care 28 la Linia Instituțională.  

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here