(VIDEO) În preajma Pieţei Centrale din Chișinău ar putea fi construită o parcare multietajată

Autor: , in Actualitate / Social / 25 ianuarie, 2021, 18:40

În sectorul meşteşugăresc al Pieţei Centrale este propusă spre amenajare o parcare multietajată. Anunțul a fost făcut de viceprimara Capitalei, Inga Ionesii, în cadrul ședinței serviciilor municipale organizată luni, 25 ianuarie.

Viceprimara Inga Ionesii susține că proiectul parcării multietajate este gata şi urmează să fie prezentat pentru consultare.

La primul etaj se vor menţine spaţiile comerciale pentru cei care comercializează la ziua de azi în acest sector, iar etajul 2 şi 3 va fi folosit ca parcare pentru automobile. Proiectul va fi înaintat pentru discuții”,a declarat Ionesii.

Proiectul parcării face parte din conceptul de modernizare a Pieţei Centrale din Capitală.

Conceptul prevede amenajarea parcărilor publice pe 3 străzi.

Este vorba despre străzile Armenească, Tighina şi Mitropolit Varlaam. Administraţia Pieţei, împreună cu Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie, au pregătit un acord, iar după semnarea căruia va fi comandat proiectul de execuţie pentru aceste parcări”, a menționat viceprimara de Chișinău.

Tot în cadrul ședinței municipale, viceprimara Capitalei a precizat că primul care urmează să fie modernizat este sectorul de legume.

Chişinău-proiect promite, până la mijlocul lunii februarie, să fie finalizat proiectul de execuţie. Imediat ce îl avem, putem începe lucrările de modernizare a acestui sector”, a punctat Ionesii.

Vezi și: „O parte din suprafață este privatizată”. Cum ar putea arăta Piața Centrală după modernizare (VIDEO, DOC)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X