13 persoane infectate cu COVID-19 au decedat în ultima zi, între care un conferențiar universitar de la USMF

Autor: , in COVID-19 / Social / 26 ianuarie, 2021, 18:14

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că, în ultimele 24 de ore, alți 13 pacienți infectați cu COVID-19 au decedat din cauza complicațiilor provocate de virus. Printre victime se înregistrează și trecerea în neființă a lui Leonid Gavriliuc – care activat în funcția de conferențiar universitar la Catedra medicină internă-semiologie a USMF N. Testemițanu, până în anul 2003.

Bilanțul victimelor ajunge până la 3.381.

Deces 3369: Bărbat de 65 ani din r. Fălești, transferat de la SR Fălești, la SC Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, angină pectorală de efort.

Deces 3370: Bărbat de 64 ani din r. Rezina, internat la SR Rezina. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.

Deces 3371: Bărbat de 70 ani din r. Criuleni, internat la SCM ”Sf. Treime”. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, pancreatită cronică.

Deces 3372: Bărbat de 59 ani din r. Orhei, internat la SR Orhei. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, obezitate.

Deces 3373: Femeie de 62 ani din r. Orhei, internat la SR Orhei. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, obezitate.

Deces 3374: Femeie de 71 ani din r. Ceadîr-Lunga, internată la SR Ceadîr-Lunga. Comorbidități: bronșită cronică.

Deces 3375: Bărbat de 68 ani din r. Ceadîr-Lunga, internat la SR Ceadîr-Lunga. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 3376: Femeie de 71 ani din r. Ceadîr-Lunga, internată la SR Ceadîr-Lunga. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.

Deces 3377: Bărbat de 72 ani din r. Edineț, internat la SR Briceni. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 3378: Bărbat de 51 ani din mun. Cahul, transferat de la SR Cahul, la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.

Deces 3379: Femeie de 42 ani din r. Briceni, internată la SR Briceni, cu insuficiență respiratorie acută.

Deces 3380: Bărbat de 69 ani din r. Anenii Noi, internat la SCM “Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: hipertensiune arterială, angină pectorală de efort, obezitate, diabet zaharat.

Deces 3381: MSMPS a anunțat despre decesul lui Leonid Gavriliuc, în vârstă de 84 ani, care activat în funcția de conferențiar universitar la Catedra medicină internă-semiologie a USMF N. Testemițanu, până în anul 2003.

„Exprimă sincere condoleanțe și compasiune familiei îndurerate, în legătură cu trecerea în neființă a dlui Leonid Gavriliuc. Leonid Gavriliuc a fost intrenat la data de 22 ianuarie, la Institutul de Medicină Urgentă. Exprimăm aprecieri pentru munca depusă de-a lungul anilor pentru consolidarea sistemului medical. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, se arată în mesajul transmis de MSMPS.

Până la ziua de azi, 71 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X