gov.md

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a discutat astăzi, în cadrul unei întrevederi, cu Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al Președinției în exercițiu al OSCE pentru reglementarea transnistreană.

În cadrul discuțiilor, părțile au abordat un spectru larg de subiecte care se regăsesc pe agenda procesului de reglementare a conflictului transnistrean din anun curent. Printre prioritățile – cheie se numără asigurarea asistenței pentru protecția drepturilor și libertăților fundamentale ale omului și restabilirea liberei circulații în și dinspre regiunea transnistreană; menținerea unei dinamici pozitive în platformele de negocieri; crearea premiselor propice pentru convocarea unei noi runde oficiale a formatului „5+2”; implementarea înțelegerilor din așa-numitul pachet „Berlin plus” și soluționarea celor mai urgente probleme în interesul locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului, și altele.

De asemenea, oficialii au discutat și despre necesitatea de a elimina toate barierele introduse în regiunea transnistreană în contextul pandemiei.

Șeful interimar al Executivului a menționat că Guvernul pledează pentru menținerea unui dialog dinamic și constructiv, îndreptat în favoarea intereselor populației. Aureliu Ciocoi a subliniat că instituția mizează pe suportul Președinției în exercițiu OSCE în vederea soluționării cu eforturi comune a problemelor ce afectează locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here