IGSU

În dimineața zilei de marți, 26 ianuarie, un echipaj aero-medical SMURD Iași a efectuat o misiune aero-medicală de transportare urgentă a femeii din raionul Fălești spre municipiul Chișinău, după ce aceasta s-a ales cu arsuri de gradul I, II și III pe suprafața corpului în urma unei deflagrații produse de la acumularea de gaze naturale.

Potrivit IGSU, aceasta a suferit arsuri de gradul I și II pe 50% din suprafața corpului. Pacienta, în vârstă de 64 de ani, a fost preluată de medicii și paramedicii români de la spitalul raional Fălești și transportată în siguranță în capitală.

Pe parcursul drumului femeia a fost monitorizată strict de echipa medicală SMURD Iași. Elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo la ora 10:55 fiind așteptat de Serviciul Republican Aviasan care a preluat pacienta la Centrul Republican de Leziuni Termice pentru următoarele investigații și tratament.

Potrivit IGSU, aceasta este a doua intervenția aero-medicală SMURD realizată pe teritoriul Republicii Moldova de la începutul anului 2021.

Amintim că în weekendul precedent două persoane au avut de suferit în urma deflagrațiilor produse de la acumulare de gaze. Primul caz în care a avut de suferit o femeie, în vârstă de 65 de ani, s-a produs într-o locuință din satul Risipeni, raionul Fălești. Potrivit primelor informații, din cauza unei scurgeri de gaze de la o butelie de tip propan butan, femeia s-a ales cu arsuri de gradul I, II și III pe suprafața corpului, fiind ulterior transportată la spitalul raional pentru ulterioare îngrijiri medicale.

Un alt caz în care a avut de suferit un bărbat, în vârstă de 70 de ani, s-a ales cu traumatisme la piciorul stâng, după ce în propria locuință a avut loc o explozie a gazului acumulat în urma scurgerii de gaz de la un aragaz.

Citește și: Două persoane au avut de suferit în urma deflagrațiilor produse de la acumulare de gaze, în ultimele 24 de ore

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here