Germania vrea să suspende zborurile internaționale la „aproape zero”, de teama noilor tulpini ale Covid

Autor: , in COVID-19 / Externe / Travel / 26 ianuarie, 2021, 18:55 Etichete:

Germania analizează posibilitatea să reducă la „aproape zero” traficul aerian internațional, pentru a limita răspândirea noilor variante de coronavirus, informează Hotnews, care citează Reuters. De asemenea, Berlinul are în vedere și închiderea granițelor cu regiunile în care noile tulpini sunt mai răspândite, potrivit ministrului german de Interne, Horst Seehofer.

Riscul ridicat de aceste mutații ale virusului ne obligă să avem în vedere măsuri și mai drastice,” a spus Seehofer pentru presa germană. „Acestea includ controale mai stricte la granițe, dar și reducerea traficului aerian spre Germania la aproape zero, așa cum procedează în prezent Israelul”, a adăugat acesta.

Începând de luni, Israelul a suspendat zborurile internaționale din cauza noilor tulpini de Covid. „Cu rare excepţii, închidem ermetic spaţiul aerian pentru a preveni intrarea variantelor virusului şi de asemenea pentru a asigura o avansare rapidă în campania noastră de vaccinare”, a precizat premierul Benjamin Netanyahu.

Granițele Israelului au fost aproape complet închise pentru străini de la începutul pandemiei. Numai persoanelor cu pașaport israelian le-a fost permis accesul în țară, cu măsuri de carantină. Israelul derulează în prezent cea mai rapidă campanie de vaccinare, cu un sfert de populație imunizată deja până acum. Recent, autoritățile au decis vaccinarea adolescenților cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, pentru a redeschide școlile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X