Amir Cohen | Reuters

Datele anunțate luni de unul dintre principalii furnizori de servicii de sănătate din țară vin într-un moment în care 2,5 milioane de israelieni au primit prima doză din vaccinul Pfizer/BioNTech împotriva COVID, iar 900.000 au primit-o și pe a doua, mulțumită ritmului rapid în care se desfășoară campania de imunizare, potrivit publicației Times of Israel, citat de Libertatea

Datele preliminare din Israel demonstrează o scădere substanțială a numărului de infecții cu COVID în rândul celor mai vulnerabile persoane, cele de peste 60 de ani, care au primit deja prima doză de vaccin.

În urmă cu aproape două săptămâni, un studiu al Serviciilor de Sănătate Maccabi observa o scădere cu 60% a infectărilor în rândul pacienților săi, la trei săptămâni după administrarea primei doze din vaccinul Pfizer/BioNTech.

Nu a fost clar însă dacă beneficiile erau simțite în mod egal de cei care erau predispuși la infecții cu simptome ușoare și de cei predispuși la forme severe ale COVID, scrie Times of Israel.

Ultimele informații oferite de furnizorul de servicii de sănătate din Israel răspund acum la această întrebare. Potrivit datelor preliminare, scăderea numărului de spitalizări a început să fie observată imediat după 18 decembrie, data la care a început campanie de vaccinare în Israel.

Deja în ziua 23 după prima doză, adică la două zile după administrarea celei de-a doua doze, datele au arătat o scădere de 60% a spitalizărilor printre persoanele vaccinate – adică cele de peste 60 de ani. Datele au fost adunate după monitorizarea a 50.775 de pacienți și au rezultat din compararea numărului mediu săptămânal de spitalizări din acel moment cu cel existent imediat după debutul campaniei de vaccinare.

Vineri, Ministerul Sănătății din Israel a anunțat că peste 2,5 milioane de persoane – din populația de aproximativ 9 milioane a țării – au primit prima doză de vaccin. În jur de 900.000 au primit și a doua doză. De sâmbătă, pe lista persoanelor care pot fi vaccinate au intrat și israelienii cu vârste de peste 40 de ani. Iar săptămâna trecută, autoritățile au anunțat că vor permite vaccinarea tinerilor de peste 16 ani, însă doar cu acordul părinților.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here