(VIDEO) Maia Sandu, la prima ședință a CSS: Am dubii în raport cu unii membri. Îmi rezerv dreptul să nu-i invit la anumite discuții

Autor: , in Actualitate / Materiale Video / Politic / 26 ianuarie, 2021, 14:35 Etichete: ,

Consiliul Suprem de Securitate s-a întrunit marți, 26 ianuarie 2021, în prima ședință a Consiliului Suprem de Securitate, în noua componenţă, sub conducerea preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu. În cadrul ședinței, șefa statului a anunțat că își rezervă dreptul de a nu invita anumiți membri ai CSS la unele ședințe, atunci când va considera de cuviință. 

Maia Sandu a spus că are anumite dubii în raport cu unii membrii ai Consiliului, privind capacitatea acestora de a lua decizii corecte ce țin de securitatea statului. 

În context, Maia Sandu a anunțat: „Îmi rezerv dreptul să nu-i invit la anumite discuții, atunci când voi considera că există conflict de interese sau există riscul conflictului de interese”.

Totodată, Maia Sandu a anunțat că schemele de corupție, traficul de droguri și anabolizante, defrișările ilegale, și capacitatea de răspuns la pandemia Covid-19, vor fi printre prioritățile agendei CSS din următoarea perioadă.

Amintim că luni, 25 ianuarie 2021, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul privind constituirea Consiliului Suprem de Securitate (CSS). În conformitate cu Regulamentul modificat al Consiliului Suprem de Securitate, componența acestuia a fost completată cu 11 persoane.

Din CSS fac parte, din oficiu, premierul, preşedintele Parlamentului, miniştrii apărării şi de interne, directorul SIS, viceguvernatorul Băncii Naționale, și alți reprezentanți ai instituțiilor de stat.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a criticat noua componență a Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Fostul șef de stat susține că în componența CSS au intrat „persoane dubioase din ONG-uri” și s-a arătat îngrijorat de faptul că acestea vor avea acces la secretele de stat.

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X