Alertă falsă cu bombă la Spitalul din Bălți. Poliția a rețintut un suspect

Autor: , in Social / 27 ianuarie, 2021, 14:23 Etichete: ,

O alertă cu bombă la spitalul clinic din Bălți a pus pe jar toate serviciile specializate ale MAI din regiune și a sistat, pe o perioadă, activitatea angajaților instituției medicale. Incidentul s-a întâmplat în această dimineață, alarma s-a dovedit a fi falsă, iar în scurt timp a fost prins și făptașul. 

Potrivit Inspectoratului de Poliție din Bălți, totul a pornit de la un apel la 112, înregistrat la ora 10:00, de la un bărbat care comunicat despre faptul că în incinta Spitalului Clinic Bălți, de pe strada Decebal 101, este amplasat un explozibil.

Imediat la fața locului s-a deplasat grupul de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Bălți și salvatorii, care au stabilit că informația, întrucât în incinta spitalului nu a fost găsit niciun obiect explozibil.

Cazul a fost înregistrat, iar la scurt timp a fost identificată și persoana care a efectuat apelul. Acesta este un locuitor a municipiului Bălți, în vârstă de 42 ani.

Pe acest caz a fost înregistrat un proces penal în temeiul art. 281 Cod Penal – Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre pregătirea unor explozii, care periclitează viaţa oamenilor, cauzează daune materiale în proporţii mari sau provoacă alte urmări grave, fapt ce se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale (27.500 – 42 500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X