Arest prelungit pentru fostul ambasador în Federația Rusă, Andrei Neguța. Diplomatul a fost eliberat din penitenciar în arest la domiciliu

Autor: , in Actualitate / Justiție / Social / 27 ianuarie, 2021, 18:32 Etichete:

Judecătoria Chișinău, oficiul Ciocana, a decis eliberarea fostului ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguță, din penitenciar și plasarea acestuia în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile. Informația a fost confirmată pentru Cotidianul de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Emil Gaitur. 

Astfel, instanța a admis parțial, la 26 ianuarie, demersul procurorului PCCOCS și a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arest la domiciliu, pentru 30 de zile.

Procurorii PCCOCS, însă, au contestat această încheiere a instanței de judecată.

Amintim că Andrei Neguța a fost reținut și plasat în arest la domiciliu la data de 30 decembrie 2020. Ulterior, la 12 ianuarie, Curtea de Apel a decis schimbarea măsurii preventive din arest la domiciliu în arest în penitenciar.

Amintim că Procuratura Generală a anunțat că procurorii PCCOCS l-au pus sub învinuire pe fostul Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța. Acesta a fost recunoscut și audiat în calitate de învinuit pentru complicitate la contrabandă.

În prezent, în acest dosar figurează patru învinuiți: doi se află în arest în izolatorul de detenție provizorie, în privința altui învinuit instanța a dispus arestul în contumacie, cu anunțarea în căutare, iar cel de-al patrulea învinuit este fostul ambasador.

Vezi și: Fostul ambasador Andrei Neguța, în cătușe, despre dosarul anabolizantelor în care ar fi implicat: „O comandă politică”

Amintim că pe acest dosar, anterior, a fost arestat șoferul microbuzului cu numere diplomatice, reținut la începutul lunii decembrie la postul vamal Palanca cu mai multe cutii cu anabolizante, precum și o altă persoană învinuită că ar fi avut tangență cu acest caz.

Substanțele au fost depistate în autoturism pe 5 decembrie 2020, de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, iar potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X