COVID-19: Ce înseamnă „turismul cu vaccin” și unde este implementat

Autor: , in COVID-19 / Externe / 27 ianuarie, 2021, 11:54

Luna trecută, cu puțin înainte ca vaccinul împotriva Covid-19 să își facă debutul în Statele Unite ale Americii, o agenție de turism indiană a anunțat că înregistrează clienți pentru un nou pachet de nerefuzat: o excursie de patru zile la New York, pornind din Mumbai, cu o doză de vaccin inclusă, totul pentru aproximativ 2.000 de dolari. Agenția a numit această afacere drept „turism cu vaccinuri”, scrie NBCnews.

„Acceptăm doar indieni cu viză valabilă de 10 ani în SUA. Deocamdată nu luăm bani, ci doar facem înregistrările preliminare. Suntem mândri că am inventat termenul de <>”, a declarat Nimesh Shah, specialistul în dezvoltare de afaceri al agenției de turism Gem Tours & Travels.

Imediat după ce agenția indiană a introdus acest nou concept, „turismul cu vaccin” a fost preluat și de alte agenții concurente, precum Zenith Holidays, cu sediul în Kolkata, care a înregistrat deja clienții pentru pachetele de călătorie cu vaccinare, scrie Digi24.ro.

Turismul 2 în 1. Călătorești și te și vaccinezi
„Turismul cu vaccin” nu a fost văzut cu ochi buni de toată lumea, astfel că președintele Asociației Indiene a Operatorilor de Turism a condamnat această practică.

Cu toate acestea, agenția Zenith Holidays, care în general nu oferă pachete de călătorie pe teritoriul SUA, are oferta încă afișată pe site.

Acolo clienții pot completa un formular de înregistrare, pe care apoi îl trimit iar după câteva minute primesc un mail de la companie care promite mai multe detalii despre călătoria la New York.

Deși până acum nu se știe sigur câți indieni s-au înscris pentru o astfel de excursie în SUA, ideea că cineva cu bani dintr-o țară care nu are sau are acces limitat la vaccinurile împotriva Covid-19, ar putea zbura în altă țară doar pentru a obține o doză de vaccin, a stârnit indignare și a ridicat o mulțime de întrebări legate de etică.

„Turismul cu vaccinuri”, foarte popular în Florida

În Florida, datele oficiale arată că aproape 40.000 de persoane, a căror adresă de domiciliu a fost listată ca fiind „în afara statului”, s-au vaccinat până acum.

Acest lucru a fost posibil deoarece ordinul executiv pe care l-a semnat guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a dat prioritate la vaccinul anti-Covid-19 persoanelor de 65 de ani și peste, însă nu a specificat că trebuie să locuiască efectiv în stat.

Eroarea a fost rezolvată joi, când chirurgul Scott Rivkees a semnat un aviz de sănătate publică prin care solicită furnizorilor de vaccin să se asigure că fiecare om care primește serul locuiește în Florida, și nu în orice alt loc de pe Pământ.

„Turismul cu vaccinuri nu este permis. Este urât, oamenii nu ar trebui să zboare aici doar pentru a se vaccina și apoi să plece înapoi la ei în țară”, a declarat Jared Moskowitz, directorul de gestionare a urgențelor din Florida.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X