COVID-19: Moscova relaxează semnificativ restricțiile după o diminuare a numărului de infectări

Autor: , in COVID-19 / Externe / 27 ianuarie, 2021, 13:56

Moscova a continuat miercuri relaxarea restricţiilor în vigoare de luni de zile în capitala rusă pentru a limita pandemia de COVID-19, pe baza scăderii numărului de contaminări şi în ciuda absenţei carantinei, relatează Agerpres.

„Pandemia este în declin şi, în această situaţie, datoria noastră este de a crea condiţiile pentru restabilirea economiei”, a anunţat primarul capitalei ruse Serghei Sobianin.

Barurile, restaurantele şi cluburile de noapte vor putea rămâne deschise din nou după ora 23:00, iar telemunca pentru 30% din personal nu mai este obligatorie.

Decretul lui Sobianin nu ridică însă interdicţia impusă manifestaţiilor publice în aer liber, în momentul când susţinătorii opozantului aflat în închisoare Aleksei Navalnîi au chemat duminică la un miting pentru al doilea weekend consecutiv.

Aceste acţiuni de protest considerate ilegale s-au soldat pe 23 ianuarie la 1.500 de arestări la Moscova şi aproape 4.000 în toată Rusia. Sobianin a calificat manifestaţia inacceptabilă din cauza epidemiei.

Primarul Moscovei a declarat miercuri că situaţia epidemiologică a continuat „să se amelioreze” în metropola de 12 milioane de locuitori.

„Mai mult de 50% din paturi sunt libere în unităţile COVID-19, este o premieră de la mijlocul lunii iunie” 2020, a notat el.

„Cele mai calde felicitări pentru voi, prieteni, pentru victoria noastră comună şi încă un pas către întoarcerea la viaţa normală în frumosul oraş Moscova”, a adăugat el.

La Moscova, 2.317 de noi contaminări au fost înregistrate marţi şi 5.572 de persoane declarate vindecate.

În ciuda unui al doilea val mortal de coronavirus din toamnă, autorităţile ruse nu au instituit carantina generală pentru a proteja o economie deja slăbită.

Rusia, care a lansat un program de vaccinare voluntară cu vaccinul rusesc Sputnik V în decembrie, a înregistrat o scădere constantă a cazurilor în ultima lună, de la o creştere record zilnică pe 24 decembrie. Ţara a rezistat impunerii unui nou lockdown strict, bazându-se în schimb pe măsuri specifice.

Kremlinul se bazează pe campania de vaccinare în masă aflată în desfăşurare pentru a învinge epidemia.

Potrivit cifrelor oficiale publicate zilnic, ţara a înregistrat marţi de la începutul pandemiei 3.756.931 de cazuri de coronavirus, dintre care 70.482 de decese.

Cu toate acestea, în decembrie agenţia de statistică şi guvernul au recunoscut un număr de trei ori mai ridicat de decese, pe baza unei definiţii mai largi a victimelor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X