(DOC) Slusari s-a adresat la Procuratura Generală în privința proprietăților din Ucraina: „A încercat Andronachi să-l mituiască pe fostul ministru de Externe”?

Autor: , in Actualitate / Politic / 27 ianuarie, 2021, 13:11

Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari a solicitat informații în privința acțiunilor pe care le întreprinde Procuratura Generală față de situația proprietăților Republicii Moldova din Ucraina.

Slusari dorește să afle dacă sunt deschise dosare penale în legătură cu cazurile de preluare ilegală a proprietăților Republicii Moldova în Ucraina și dacă deputatul Vladimir Andronachi are vreun statut în aceste cauze.

Mai mult, vicepreședinele Parlamentului vrea să afle dacă Procuratura verifică o informație privind o presupusă tentativă de mituire a fostului ministru de Externe Oleg Țulea de către Andronachi.

„După audierile de ieri în cadrul Comisiei de control al finanțelor publice m-am convins încă odată cât de gravă este situația cu administrarea proprietății Republicii Moldova. Am văzut foarte clar că în cadrul Agenției Proprietății Publice activează anumite persoane dubioase, care reprezintă interesele cercurilor obscure”, a comentat Slusari demersul său.

La 8 decembrie Procuratura Generală a anunțat că inițiază un dosar penal în privința situației clădirii Consulatului Republicii Moldova din Odesa, care a fost supusă unei tentative de preluare ilegală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X