Fostul procuror anticorupție, Roman Statnîi, a fost reținut în dosarul VENTO. Ce învinuiri i se aduc

Autor: , in Actualitate / Justiție / Social / 27 ianuarie, 2021, 11:10 Etichete: , , , , ,

Procuratura anunță despre reținerea unui fost subaltern al Șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, care ar fi implicat în dosarul Vento. Potrivit surselor, este vorba despre Roman Statnîi, care a fost reținut în seara zilei de marți, 26 ianuarie, la sediul PCCOCS, după ce a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit în dosarul Vento. 

Roman Statnîi este suspectat de „exces de putere”, „fals în acte publice”, „reținerea sau arestarea ilegală” și „tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate”. 

Toate aceste acțiuni, potrivit probatoriului, au fost comise în privința co-proprietarilor rețelei de benzinării „VENTO”, cărora, în coparticipare cu șeful său de atunci (actualul șef suspendat al Procuraturii Anticorupție), doi polițiști și alte persoane încă nestabilite, le-ar fi fabricat un dosar la comandă.

Precizăm că, recent, frații Igor și Adrian Borș, co-proprietarii rețelei de benzinării „VENTO”, au fost reabilitați în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în anul 2018 au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

Dosarul Vento: Coproprietarul rețelei de benzinării a fost achitat. Toate bunurile, scoase de sub sechestru

În cursul zilei de astăzi, fostul procuror va fi pus sub învinuire, după care se va decide asupra măsurii preventive aplicabile.

Potrivit Procuraturii, tot astăzi, 27 ianuarie, Curtea de Apel Chișinău urmează să examineze contestația PCCOCS împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana din 20 ianuarie curent, în privința măsurii de arest a șefului suspendat al procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. 

Procurorii au solicitat 30 de zile de arest pentru Viorel Morari, însă magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au respins demersul procurorilor și au decis eliberarea șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, la 20 ianuarie.

Ulterior, la 14 februarie 2020, Viorel Morari a fost eliberat din penitenciar și pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Procurorul a fost suspendat din funcția de șef al PA la data de 9 decembrie 2019, în legătură cu efectuarea unui control special, efectuat prin dispoziția procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X