Intră în vigoare codul portocaliu de condiții meteorologice complicate! Recomandările IGSU

Autor: , in Actualitate / Social / 27 ianuarie, 2021, 10:05 Etichete: , ,

Astăzi, 27 ianuarie, intră în vigoare codul portocaliu de condiții meteorologice complicate ce va fi valabil până joi, 28 ianuarie.  Astfel, salvatorii îndeamnă cetățenii să fie prudenți și în situații să apeleze de urgență Serviciul 112. 

În legătură cu deplasarea unui ciclon sudic în intervalul 27 – 28 ianuarie pe teritoriul țării se prevede condiții meteorologice complicate:

– pe arii extinse vor cădea precipitații puternice sub formă de lapoviță și ninsoare;

– intensificarea vântului din nord de până la 15-20 m/s;

– izolat va viscoli și va troieni;

– se vor forma depuneri de lapoviță și pe drumuri ghețuș.

old.meteo.md

Astfel, la Briceni și la Edineț meteorologii prognozează temperaturi -4ºC ziua și -5ºC noaptea. La Bălți și la Soroca maxima zilei va oscila între -2…-4ºC, iar minima pe timp de noapte va fi de -5ºC.

La Ungheni și la Nisporeni se așteaptă maxime de -1ºC ziua, și minime de -3ºC noaptea.

În Chișinău vor fi temperaturi de 0ºC pe parcursul zilei și -2ºC noaptea. La fel se așteaptă să cadă ninsori.

La Ștefan Vodă și la Leova se așteaptă ninsori, iar valorile termice vor oscila între -ºC pe parcursul zilei și -1ºC noaptea. La Comrat și Cahul, atât pe parcursul zilei, cât și pe timp de noapte, se așteaptă temperaturi de -1ºC.

În acest sens, IGSU îndemnă populația să fie responsabilă în special conducătorii auto. Șoferii sunt îndemnați să-și echipeze mijloacele de transport corespunzător condițiilor de iarnă, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri.

Mai mult, conducătorii auto trebuie să respecte regimul de viteză, iar dacă aleg o destinați mai lungăm să țină bateria telefonului încărcată.

Atenționarea este și pentru oamenii care au în grijă minori. Părinții sunt rugați să-și monitorizeze copii și să nu-i lase de unii singuri în condiții meteo nefavorabile atunci când vin și pleacă din instituțiile școlare.

În caz de situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze de urgență Serviciul 112.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X