Ninge pe întreg teritoriul țării: Traseele sunt accesibile și se circulă fără dificultăți

Autor: , in Actualitate / Social / 27 ianuarie, 2021, 16:00

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) informează că actualmente pe întreg teritoriul Republicii Moldova cad precipitații slabe, iar fluxul de transport este obișnuit, traseele sunt accesibile și se circulă fără dificultăți. Angajații Poliției Naționale asigură ordinea și securitatea publică.

Totodată, Administrația de Stat a Drumurilor informează că accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată. Între ora 7:00 și 12:00, nu au fost înregistrate sectoare de drum blocate, în municipiul Chișinău, raioanele Cahul, Cantemir, Taraclia, Căușeni, Ștefan Vodă, Basarabeasca, Cimișlia, Leova, Anenii Noi, Criuleni, Dubăsari și UTA Găgăuzia a nins, formându-se lapoviță, partea carosabilă a drumurilor publice naționale din aceste regiuni fiind lunecoasă și înzăpezită.

În această perioadă, pentru combaterea lunecușului și deszăpezirea drumurilor publice au fost executate intervenții cu 8 autogredere, 16 buldozere cu pneuri, 35 de distribuitoare auto și implicarea a 16 muncitori rutieri.

În cazul situațiilor de blocaj pe traseele naționale, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela în regim non-stop la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

MAI îndeamnă cetățenii să respecte recomandările autorităților, să evite abaterile de la Regulamentul circulației rutiere și să apeleze 112 în caz de urgență.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X