PAS anunță că nu va susține candidatura Nataliei Gavrilița la șefia Executivului

Autor: , in Actualitate / Politic / 27 ianuarie, 2021, 18:58

După ce președinta Maia Sandu a semnat decretul cu privire la numirea Nataliei Gavrilița în calitate de candidat pentru funcţia de prim-ministru, fracțiunea PAS anunță că nu va vota niciun Guvern înaintat în acest Legislativ.

„Fracţiunea PAS nu va vota nici un guvern înaintat în acest legislativ, fiindcă numai aşa se vor putea declanşa alegerile anticipate pe care le aşteaptă oamenii. Problema acestei ţări nu este un guvern, oricât de profesionist ar fi, problema acestei ţări este cel mai corupt Parlament din istoria ţării, care nu va lăsa ca acest guvern să funcţioneze”, se arată în reacția fracțiunii.

Amintim că președinta Maia Sandu a înaintat-o pe fosta ministră a Finanțelor, Natalia Gavrilița, la funcția de prim-ministru. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă.

Citește și: Natalia Gavrilița, înaintată de Maia Sandu la funcția de prim-ministru

În reacție, liderul PSRM, Igor Dodon, a menționat că așteaptă programul și componența Guvernului, care trebuie să fie propuse în termen de 15 zile.

Vezi și: Reacția lui Dodon, după ce Sandu a înaintat candidat la funcția de prim-ministru: Așteptăm programul și componența Guvernului

„Cred că Parlamentul ar putea să examineze acest subiect săptămâna viitoare, când începe noua sesiune a Legislativului”, a spus Igor Dodon pe canalul său de Telegram.

Ulterior, Natalia Gavrilița a venit cu o primă reacție, după ce a fost desemnată de președinta Maia Sandu la funcția de prim-ministru. „Voi folosi aptitudinile și competențele mele pentru îmbunătățirea vieții oamenilor și prosperarea Moldovei”, a declarat Gavrilița.

La același subiect: Prima reacție a Nataliei Gavrilița după ce a fost desemnată la funcția de prim-ministru

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X