„Pentru Moldova”, despre candidatura Nataliei Gavrilița la postul de premier: „Nu știm dacă își va lua rolul în serios”

Autor: , in Actualitate / Politic / 27 ianuarie, 2021, 19:09 Etichete: ,

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” anunță că a luat act de decizia președintei Maia Sandu de a o desemna pe fosta ministră a Finanțelor, Natalia Gavrilița , la funcția de premier și că se va convoca în cel mai apropiat timp în ședință pentru a discuta și decide poziția grupului vizavi de această candidatură. Totodată, reprezentanții platformei spun că nu vor lua o decizie până nu vor afla viziunile Nataliei Gavrilița în privința „celor mai stringente probleme cu care se confruntă Republica Moldova și cetățenii”.

Reprezentanții „Pentru Moldova” s-au arătat indignați de faptul că șefa statului a înaintat târziu candidatura la postul de prim-ministru: „Constatăm cu regret că dna președinte Maia Sandu a pierdut mai bine de 30 de zile pentru a îndeplini această procedură prevăzută în Constituție, timp extrem de prețios pentru țara noastră, având în vedere provocările prin care trece”.

Totodată, aceștia spun că nu sunt siguri dacă Natalia Gavrilița își va lua rolul în serios:

„Nu știm dacă doamna Gavrilița își va lua rolul în serios sau a acceptat să fie cal de bătaie”, în condițiile în care Maia Sandu și formațiunea sa din Parlament ne-a cerut insistent până acum să nu susținem candidatul desemnat de președinte. Cred că, în acest context, se cer niște explicații suplimentare”, se arată în comunicatul platformei.

Grupul parlamentar se va convoca în ședință pentru a discuta și decide poziția față de candidatura înaintată de Maia Sandu, însă, vor să vadă programul și viziunile Nataliei Gavrilița în privința pandemiei de COVID-19, vaccin; crizei economică, pensiilor, agriculturii, și altele.

Natalia Gavrilița a fost înaintată de Președinta Maia Sandu la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut miercuri, 27 ianuarie, în cadrul unui briefing de presă.

Citește și: Prima reacție a Nataliei Gavrilița după ce a fost desemnată la funcția de prim-ministru

Natalia Gavrilița a fost ministră a Finanțelor în Guvernul Sandu.

Vezi și: Reacția lui Dodon, după ce Sandu a înaintat candidat la funcția de prim-ministru: Așteptăm programul și componența Guvernului

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X