Socor: Dodon, Plahotniuc și Șor vor să mențină cât mai mult actualul Parlament

Autor: , in Actualitate / Politic / 27 ianuarie, 2021, 09:36

„Tactica Partidului Socialiștilor și a Partidului „Șor”, și a oamenilor lui Plahotniuc este aceea de a tărăgăna cât mai mult actualul parlament cu un guvern”, susține analistul politic Vladimir Socor.

Analistul politic a declarat marți, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, că „Parlamentul actual este un fel de societate pe acțiuni, în care fiecare partid și, respectiv, fiecare lider de partid este acționar, deține un pachet de acțiuni și orice decizie trebuie luată după tocmelile nesfârșite între acești acționari, dintre care aproape fiecare are un pachet de blocaj”, iar „sistemul parlamentar de guvernare din Republica Moldova a fost pervertit”.

„Partidele proruse, plutocrate doresc să tărăgăneze acest parlament, doresc să aibă un guvern pentru a prelungi viața acestui parlament. Parlamentul a devenit un instrument de sugrumare a statului Republica Moldova, nu numai de împiedicare a reformelor, dar de sugrumare a statului. Cu această majoritate sau pretinsă majoritate parlamentară pur și simplu are mâna pe beregata Republicii Moldova, o șantajează și o amenință cu sufocarea dacă statul nu se supune acestei majorități constituite acum doi ani de către Vladimir Plahotniuc. Acest parlament este putred până în măduva oaselor, el trebuie să plece”, susține Socor.

El a insistat că „tactica Partidului Socialiștilor și a Partidului „Șor”, și a oamenilor lui Plahotniuc este aceea de a tărăgăna cât mai mult actualul parlament cu un guvern, eventual, provizoriu sau temporar pentru a garanta locurile în parlament ale acestor partide și cu speranța că ratingul dnei Maia Sandu va scădea între timp, ca urmare a dezamăgirii electoratului”.

„Aceasta este tactica evidentă a forțelor proruse și plutocratice. Și acest nod gordian trebuie tăiat, parlamentul acesta trebuie dizolvat, alegerile anticipate trebuie ținute cât mai curând, fără nicio tărăgănare, iar dna Maia Sandu nu trebuie să intre în tocmeli și pertractări cu actualii lideri de partide”, a mai spus Socor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X