(VIDEO) Bradul de Crăciun din centrul Chișinăului va fi demontat mai târziu față de anii precedenți. Ce spun locuitorii Capitalei

Autor: , in Actualitate / Materiale Video / Social / 27 ianuarie, 2021, 12:15 Etichete: , ,

În timp ce în multe capitale europene, bradul de Crăciun a fost scos la începutul acestei luni, la noi acesta încă nu a fost demontat. Autoritățile publice locale susțin că vor să prelungească atmosfera de sărbătoare și să bucure privirile trecătorilor. Unii dintre ei, însă se arată nemulțumiți de decizie și susțin că municipalitatea irosește în acest fel banii publici.

Sărbătorile de iarnă s-au încheiat în calendar, nu însă și în centrul Capitalei, unde pomul de Crăciun continua să atragă privirile tuturor trecătorilor. Unii oameni s-au arătat nemulțumiți de acest fapt, spunând că există riscul ca decorațiunile de Crăciun, inclusiv bradul, riscă să se uzeze, dacă este lăsat prea mult.

„Cred că deja ar fi timpul să-l scoatem. Adică, mă rog, el simbolizează sărbătorile de iarnă, odată ce ele au trecut cred că și bradul ca să nu se devalorizeze, să fie scos și el”, a spus un trecător. 

„Să-l lase până la sfârșitul anului. N-ar fi un lucru bun. Sărbătorile au trecut, trebuie să ne apucăm de lucru. Dar se vede că primăria încă nu a înțeles acest lucru”, a adăugat un alt locuitor al Capitalei. 

Unii oameni, însă spun că vor ca bradul să nu fie demontat prea curând: „E frumos, afară încă este posibil să fie ger, oameni vor veni să facă fotografii”. 

„Noi ne așteptam ca bradul să fie scos încă pe 15 probabil, dar creează atmosferă oricum. Seara când treci pe aici și luminează, e așa plăcut.”

Solicitat de Cotidianul, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, Vasile Chirilescu, a declarat că a fost decizia Municipalității „de a prelungi această perioadă pentru perioada de iarnă, pentru că seara sunt aprinse luminițele și pentru a da posibilitatea cetățenilor să se bucure de atmosfera de sărbătoare. Până la sfârșitul lunii, bradul va fi în centrul Capitalei”.

Atât în 2020, cât și în 2019, principalul Pom de Crăciun al țării a fost scos la mijlocul lunii ianuarie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X