48 de școli și-au suspendat activitatea cu prezența fizică a elevilor, iar 7 instituții au rămas fără energie electrică

Autor: , in Actualitate / Social / 28 ianuarie, 2021, 16:16

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării informează că, în urma datelor solicitate de la reprezentanții organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, au fost afectate de căderile abundente de zăpada mai multe instituții de învățământ, care și-au sistat activitatea pe parcursul zilei de astăzi, 28 ianuarie.

Astfel, 48 de instituții de învățământ general din raioanele Anenii-Noi, Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Călărași, Căușeni, Cimișlia, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Orhei, Rezina, Ștefan Vodă, Taraclia și UTA- Găgăuzia și-au suspendat activitatea cu prezența fizică a elevilor, dintre care 41 de instituții activează la distanță, iar 7 instituții nu vor funcționa pe parcursul zilei de astăzi din cauza lipsei energiei electrice.

De asemenea, 54 de instituții de educație timpurie din raioanele nominalizate, și-au suspendat activitatea: 35 activează la distanță, 19 nu își desfășoară activitatea din lipsa energiei electrice, iar 2 instituții de învățământ au regim de activitate redus.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, au fost suspendate 52 de rute ale transportului pentru elevi, astfel 2887 de elevi nu au fost transportați.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării îndeamnă comunitatea educațională: cadrele didactice, elevii și părinții să fie prudenți și să respecte recomandările autorităților în vederea prevenirii situațiilor de risc cauzate de condițiile meteo nefavorabile.

Totodată, în cazul situațiilor excepționale să apelați la Serviciul de urgenţă 112, precum și să anunțați Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării la numerele de telefon 022 233348, email: mecc@mecc.gov.md.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X