joi, ianuarie 28, 2021


Doi moldoveni au încercat să ajungă în Germania cu permise de conducere false. Cum au făcut rost de ele

Autor: , in Social , - 12:29

Doi tineri moldoveni au fost prinși la frontieră în timp ce încercau să traverseze frontiera de stat cu permise de conducere false. Aceștia au fost întorși din drum, iar actele neveridice au fost reținute pentru a fi supuse expertizei. 

Potrivit Poliției de Frontieră, aceștia au fost prinși miercuri, 27 ianuarie, la punctul de trecere a frontierei Sculeni, pe ruta „Moldova-Germania”. În declarații, tinerii moldoveni au precizat că le-au obținut contra sumei de 700 de euro și peste 800 de euro.  

După procedura de identificare a persoanelor, conform analizei de risc polițistul de frontieră a supus unor verificări minuțioase doi pasageri, cu vârstele de 29 și, respectiv 35 de ani, ambii locuitori ai satului Măcărești, raionul Ungheni. La solicitarea de a prezenta și alte acte deținute asupra lor, tinerii au înmânat câte un permis de conducere, care ar fi fost eliberate de autoritățile poloneze.

În urma examinării actelor cu tehnica specială, s-a constatat că acestea prezintă semne de falsificare.

Politia de Frontieră

La audieri, ambii tineri au declarat că au obținut permisele de conducere în Polonia. Pentru a activa în calitate de șoferi, aceștia au apelat la persoane terțe care să le perfecteze documentele. Dacă unul dintre tineri ar fi frecventat școala auto în Polonia și ulterior, contra sumei de 700 de euro a intrat în posesia actului, atunci al doilea bărbat a declarat că doar s-a înscris la școală, fără a studia, iar la câteva zile a obținut permisul, oferind pentru acesta peste 800 de euro. 

În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regional VEST cercetează cazurile sub toate aspectele legale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *