ES Zdeněk Krejčí, Ambasadorul Republicii Cehe în R. Moldova, decorat cu „Ordinul de Onoare” de către Maia Sandu

Autor: , in Actualitate / Externe / Politic / 28 ianuarie, 2021, 13:40 Etichete: , , , ,

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a decorat joi, 28 ianuarie, cu „Ordinul de Onoare” pe ES Zdeněk Krejčí, Ambasadorul Republicii Cehe în țara noastră, cu ocazia încheierii mandatului. Distincția i-a fost înmânată Ambasadorului Zdeněk Krejčí în semn de înaltă apreciere a muncii desfășurate întru consolidarea relațiilor politice, economice și interumane dintre cele două state, precum și pentru sprijinul acordat în procesul de europenizare și euro-integrare a Republicii Moldova.

„În numele meu și al poporului Republicii Moldova, țin să-mi exprim recunoștința pentru munca dumneavoastră și pentru sprijinul necondiționat pe care, de-a lungul anilor, Republica Cehă l-a acordat țării noastre. Vreau să menționez, în special, proiectele sociale, care au venit direct în ajutorul cetățenilor Republicii Moldova, dar și reacția extraordinară de solidaritate de care Republica Cehă a dat dovadă în anul 2020, oferind echipamente de protecție și sanitare pentru lucrătorii medicali angajați în combaterea pandemiei Covid-19”, a declarat doamna Maia Sandu.

În context, Președintele Maia Sandu a menționat că Republica Moldova este una dintre cele șase țări, căreia Republica Cehă îi acordă susținere specială în cadrul programului său de cooperare internațională, dar și că Praga se numără printre cele 13 cancelarii UE, semnatare ale unei declarații prin care cer Bruxellesului să ajute statele membre ale Parteneriatului Estic să-și vaccineze populația contra Covid-19.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și Ambasadorul Zdeněk Krejčí s-au arătat convinși că această cooperare va continua și în viitor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X