Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” are restanțe de peste 35,5 milioane de lei față de angajați. Deputații cer soluționarea imediată a problemei

Autor: , in Actualitate / Economic / Social / 28 ianuarie, 2021, 15:37 Etichete: , ,

Comisia economie, buget și finanțe a audiat joi, 28 ianuarie, informația privind situația creată la Întreprinderea de Stat „Calea Ferată a Moldovei”, prezentată de Agenția Proprietății Publice (APP) și administrația întreprinderii. Potrivit datelor oferite, la situația de la finele anului 2020, datoria creditoare a Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” constituia 459,4 milioane de lei, iar restanțele salariale – 35,5 milioane de lei.

Potrivit Comisiei, situația financiară precară a fost generată de gestionarea ineficientă pe parcursul perioadelor anterioare, dar și de scăderea accentuată a volumului traficului de mărfuri și de pasageri din cauza pandemiei COVID-19.

Membrii Comisiei economie, buget și finanțe au insistat asupra prezentării unui plan concret de acțiuni, formulat de către Ministerul Economiei și Infrastructurii, APP în calitate de fondator și administrația Î.S. „Calea Ferată a Moldovei”. Acesta trebuie să conțină soluții viabile și reale pentru a îmbunătăți situația la „CFM”, în primul rând – rezolvarea imediată a problemei salariilor angajaților.

Tot astăzi, Comisia economie, buget și finanțe a avizat proiectul de hotărâre cu privire la constituirea Comisiei speciale privind analiza situației economico-financiare de la Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” și rezultatul activității ramurii de transport feroviar pentru perioada 2010-2020. Propunerea a fost lansată de un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare PSRM.

Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” are circa 6.800 de angajați.

Citește și: Angajații de la Calea Ferată, fără salarii de mai bine de trei luni: Întreprinderea are datorii la stat de peste 23 de milioane de lei

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X