O instanță din Moscova a respins cererea de eliberare a lui Aleksei Navalnîi

Autor: , in Externe / 28 ianuarie, 2021, 17:44 Etichete:

Cererea de eliberare a lui Aleksei Navalnîi, opozantul aflat în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, a fost respinsă, joi, de către o instanţă districtuală din Moscova, informează Mediafax.

„Decizia Tribunalului din Khimki trebuie să rămână nemodificată, apelul este respins”, a anunţat judecătorul Musa Musaev, de la Tribunalul regional Moscova, conform agenţiei RIA Novosi.

„Este o încălcare flagrantă a legii care are rolul de a mă intimida pe mine şi pe alţi oameni”, a declarat Aleksei Navalnîi în instanţă, prin videoconferinţă.

Mai mulți apropiați ai lui Navalnîi au fost reținuți joi, 28 ianuarie, înaintea deciziei instanței, informează AFP. Printre acestea se numără Oleg Navalnîi, fratele lui Aleksei Navalnîi, activista Liubov Sobol și Maria Alehina, membră a grupului Pussy Riot.

Principalul opozant al lui Vladimir Putin a fost acuzat că a încălcat de mai multe ori termenul de probațiune, în urma unei condamnări cu suspendare de 3 ani și 6 luni primită pentru evaziune fiscală într-un dosar din 2014.

Serviciul rus al Penitenciarelor a cerut instanţei judiciare să transforme condamnarea cu suspendare a lui Aleksei Navalnîi în detenţie cu executare.

La finalul celor 30 de zile de detenție, instanța va decide dacă va transforma pedeapsa cu suspendare în închisoare efectivă.

Aleksei Navalnîi a fost arestat duminică, 17 ianuarie, la întoarcerea în Rusia, la cinci luni după ce a fost otrăvit cu un agent neurotoxic.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X